woensdag 15 september 2021

Dag 10 Corbigny

 

Wat een heavy dag gisteren! Het is niet eerlijk! Ik heb wel 17000 stappen gemaakt maar het telt niet mee voor mijn ASR score. Hoe ver moet je dan wel niet lopen? 8 Pelgrims te slapen betekent ook 8 bedden verschonen. Het miezert ook. De lakens kunnen, dus niet naar buiten! Gelukkig zijn er rekken voor in het trapgat. Het is een drukke ochtend. Een pelgrim moet naar Lormes. En twee moeten naar Corbigny. We gaan zelf ook naar Corbigny en nemen ze mee! Maar voor we weg kunnen willen we eerst 2 machines hebben gedraaid, want we hebben weer 7 pelgrims! En zoveel verschoning hebben we niet! Een van de pelgrims heeft niet zoveel haast. Dan kun je ook niet afruimen. Vervolgens eet ze helemaal niet. Als ze dat nou van te voren aan geeft. Grrrrr. Voordat we dus weg rijden hebben we 8 pelgrims voorzien van ontbijt, 5 uitgezwaaid en 2 machines was gedraaid en de ontbijtboel opgeruimd! Puffend zitten we in de auto om bij te komen! In Corbigny is het de maandelijks markt! 

We rijden de stad half door i.v.m. de “Deviation” in verband met de markt. We komen langs vage straatjes en steegjes. Uiteindelijk parkeren we bij de Aldi. 

Op de markt kun je van alles kopen. Maar hier is je euro zeker geen daalder waard. Wat een prijzen. € 6,50 voor een kilo sperzieboontjes. 

Als er geen mobielhoesjes tussen lagen, waande je je in de jaren vijftig. Mensen zitten al rond een kraam en zitten achter de friet en de wijn. De kippen en hanen kakelen en een groepje vagebonden speelt en zingt dat het een lieve lust is! 

Het lijkt of alle kreupelen en blinden naar de markt komen. Wonen hier nu zoveel bijzondere mensen of is het het maandelijks uitje voor bepaalde mensen? Yvonne heeft het verlossende woord. De gewone mensen werken en hebben geen tijd voor de markt! Traditiegetrouw haal ik trossen knoflook. De auto geurt ervan op de terugweg! 

Het is over twaalven als we weer in de herberg zijn. Na het middag eten doet Yvonne de bedden, Etty de luiken en ik kook soep van linzen en courgettes!
Dan komen de eerste pelgrims. We dachten dat dit een groep was, omdat ze zich als groep aanmelden. Het blijken 2 alleen gaande mannen te zijn en 3 vriendinnen. De groep heeft wat gedoe omdat het gisteravond te gezellig was geweest en de mannen te diep in het glaasje hadden gekeken. De vrouwen willen ook beslist niet met de heren of een van de heren op de zaal. We doen net of we het niet goed snappen en leggen de mannen en vrouwen gescheiden alsof we dit altijd zo doen. Voor het Duits/Franse echtpaar wat vervolgens komt maken we een uitzondering. Getrouwd zijn maakt het verschil!

Ook hier vragen de mensen van de groep gelijk om een biertje. We serveren er een en pas bij het hoofdgerecht serveren we de wijn! 

Het is balanceren tussen alle gevoeligheden! Dit is erg vervelend, want je loopt de zelfde afstand en er is niet veel keus qua herbergen. Dus je moet het met elkaar doen! Dat is een uitdaging! Je kunt een rustdag nemen, dan kun je de ander ontwijken! Maar als die dan een rustdag neemt zit weer op elkaars lip! Het goed houden met elkaar is dus gewoon het handigst! Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

We eten een lekker soepje, risotto met pompoen, gebakken aardappeltjes, salade en toetje met stoofpeertjes!!

Ook dit was weer een heavy day! Maar wel een leuke heavy day!Geen opmerkingen:

Een reactie posten