dinsdag 13 juni 2023

De derde dag: Het doek in de tuin

De derde dag

Klussen:
Boodschappen 
Kleden over de kas gespannen
Nieuw elastiek in de hoeslakens gemaakt. ( nog niet af)
Kikkererwten gekookt

Menu;
Heldere groentesoep
Geroosterde aardappelen met rozemarijn
Groentetaart
Rode kool en salade
Toetje Peertjes met fromage Blanc

Het was me het dagje wel!  Hoewel van morgen maar 2 tevreden pelgrims om uit te zwaaien moesten we flink aan de bak! 
Kleden gezocht om over de kas te spannen en erover getrokken. Dan zitten ze op het rek en piept de zon er nog door! Onze lieve kleine slaplanten kunnen de hitte slecht aan! Hoe we ze ook vertroetelen, ze hebben er zichtbaar moeite mee! 
Vervolgens de juiste vuilnis aan de weg. Is echt een ding, maar vandaag waren het de hele zaken. 
Gauw richting Corbigny voor boodschappen. Daar zagen we dat het de maandelijks waren markt was! Maar we hadden geen tijd! Wel weer een flinke bos knoflook gehaald voor thuis! We kunnen weer vooruit! 
Thuis gekomen de kleden weer veranderd want de  zon was gedraaid en ons kleine schatjes stonden weer in de volle zon! Zelf een groene kikker uit de vijver( 2 groene vriendje en een dikke zwarte) kwaakten zijn ongenoegen over zoveel verwaarlozing! 
In de auto op weg naar Corbigny had ik een hoes al losgetornd! Ik kon gelijk thuis gekomen het elastiek er door trekken. Met hulp van Etty en Yvonne zijn er nu 3 klaar en er moeten nog twee! 
Eindelijk tijd voor de lunch. Het was inmiddels al 13.30 uur! Van een restje van gisteren een salade gemaakt! Met een lekker vers broodje een super lunch! 
Na de lunch permitteer ik meer een uurtje breien. Ging niet goed en uiteindelijk als weer uitgehaald! Zo schiet het niet op met mijn sokken. De eerste moeten begin augustus klaar zijn. 
Dan staan de eerste pelgrims er al! Twee Duitse mannen. En nog een pelgrim voor water! Wat hebben ze het warm!!!
Het laatste stukje naar de herberg is echt vreselijk stijl en in de volle zon! 
Het gesprek komt op de Katholieke Kerk! Een van de pelgrims is uitgetreden en is en zichtbaar nog verdrietig over! Het instituut “kerk” is moeilijk begrijp ik! Zulke gesprekken in Duits over emoties en zorgen zijn toch lastig. Ook Merkel krijgt er van langs! Bijna hetzelfde gesprek als gisteren met de Franse mensen! Maar dan over de Franse regering. Het zit de mensen hoog! Na 45 minuten kappen we het af! We wijzen de pelgrims de douche en bed en gaan aan de slag in de keuken! Dan bellen twee Duitse vrouwen. Ze hebben 5 uur gelopen en zijn verdwaald. We snappen het hoe het kan. Maar we halen ze wel op. Ze weten de weg nummer en dat ze op een picknick plek zijn. Etty en Yvonne gaan ze samen halen. Ik ga verder met koken! De soep had ik al klaar. Aardappeltjes zijn al even voor gekookt. De rode kool uit een zakje zit al in de pan. Appeltje erdoor! Ik leg gauw de spullen voor de groentetaart klaar! Dan staat er weer één afgepeigerde pelgrim. Hij drinkt 3 glazen water en is dan aanspreekbaar! Hij heeft een burn-out gehad en is nog helemaal hieper de pieper. Na het eten heeft Yvonne nog wel een uur met hem gepraat over de route! 
Na een klein uurtje zijn Etty en Yvonne terug met de dames. Ook helemaal afgepeigerd! 
We stropen de mouwen nog even op voor de maaltijd en kwart over zeven zitten we aan tafel! Met acht mensen! 
Mensen waarderen het eten zeer! Het is erg gezellig. 
Dat is het te verschil met september, om 9 uur is het nog licht! In plaats van afwassen, gaan we in de tuin planten water geven. Gelukkig is er nu een systeem dat we water midden van de tuin uit een ton kunnen halen! Wat scheelt dat een loopwerk! 
Om 21.30 uur zijn we eindelijk klaar! Wat een dagje! Nog even schrijven ! 
De derde dag….








Geen opmerkingen:

Een reactie posten