zondag 18 juni 2023

De zevende dag; Nepal thee

 Menu: 

Mosterd soep 

Risotto met champignons en wortels 

Rabarber taart. 


Klussen: 

Boodschappen doen

Auto uit zuigen

Automatten teer vrij maken

Slaplanten planten

Luiken verven 


Als we in de herberg zijn bedenken we altijd lekkere recepten. Ieder neemt van huis al wat mee!  Trouwens net zo als de  handwerk spullen. Breien en haken! In de pauze en nu om half tien in de avond komt alles te voor schijn! Ik heb al bijna 3 sokken af! 

Maar om bij de recepten te blijven: Etty heeft weer Nepal thee gemaakt! Gember, citroen kardemom en een kruidnagel! Heerlijk!! Ik geniet! 

Het is een zwoele zomeravond en we zitten onder de boom! De lindebloesem is uitgebloeid, dus de beestjes zijn er niet zo veel meer. Je kunt nu rustig onder de boom zitten, zonder dat je helemaal pikkerige wordt. 

Nu nog gauw een verslag. 

Er was gisteren geen pelgrim. Dat betekent dat we geen haast hebben. We gaan naar de winkel! Morgen vieren we een feestje! We vieren Yvonnes laatste dag. Ze gaat dinsdag weg en maandag hebben we veel pelgrims en dus geen tijd! 

Maar we vieren ook dat dit de 10 keer is dat we in deze herberg zijn in deze samenstelling! We hebben gisteren bedacht dat we niet uit eten gaan, maar lekker bij de herberg blijven. Daarom doen we vanmorgen boodschappen. We halen lekkere dingen! En iedereen bedenkt iets om te doen! We gaan op zoek naar slingers! 

We zijn de hele dag in de weer. Ik had om 4 uur al 10.000 stappen gedaan! 

Onze pelgrim is laat! Daarom hebben we na drieën een lange pauze! Ik lig een poos onder de lindeboom! 

Om 17.00 uur is ze er nog niet en ik ga de weg even afkijken. Maar ik zie niets! 

Als ik net thuis ben komt ze eraan! Ze is zo warm! Ze is rood en is van top tot teen nat van het zweet! Ik haal een voetenbadje met koud water embleem doek! Ze kan het zeer waarderen!  Het is een Franse dame en spreekt een klein woordje Engels, samen met Google translate komen we er goed uit! Ze woont Saint-Parize le Chatel. Ze ontvangt ook Pelgrims. Ze wordt dol van het geluid van een circuits in haar woonplaats. De stilte hier is dan een fikse tegenstelling. Als wij koken doet zij yoga! Mooi om te zien!’

We eten samen en genieten van de warmte, de zwaluwen einde rust! 

De zevende dag! 


Ps: auto matten teer vrij maken? De verdwaalde pelgrims die Yvonne heeft opgehaald hadden teer van de weg en hooi aan hun schoenen. De automatten zitten er onder! Met boter en biotex worden ze warempel schoon! 

Maar wat een werk! 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten