vrijdag 19 april 2024

Dag 16 Camino del Norte Guemes

 Wat een toetje op deze heerlijke dag! De  zon schijnt en ik zit nog even voor een huisje met de benen om hoog op een stoel in de zon! Heerlijk! Dat je in de zon kunt zitten zonder dat het te warm is! Gewoon je een poos koesteren in de warmte! 

We zijn na 31 km bij de herberg aangekomen. De herberg van pastoor Ernesto in Guemes. Het is de oude boerderij van zijn opa! Hij heeft altijd in de missie gewerkt in Zuid Amerika, maar wilde hier een plek voor pelgrims creëren! Dat is hem gelukt. Jaarlijks komen hier 12000 pelgrims. Het is een bijzondere ervaring! Toen ik hier eerder overnachte sliep ik op de slaapzalen. Soms wel 3 hoog! Nu met MijnMaatje een klein huisje met een badkamer. Heb geen idee hoeveel pelgrims er zijn. Ze kunnen hier heel wat aan. 

De route was lang maar prachtig! We moesten, na een ontbijt bij de nonnen, koffie met cake, natuurlijk eerst naar het veer. We waren te vroeg en we hebben een uur in de zon en de koude wind op het strand doorgebracht. De boot stopt op het strand, gooit een klep er uit en je kunt in stappen!  Spectaculaire ervaring. Het deinen van de wind en de opkomende zon! 

We lopen een stuk en gaan dan echt ontbijten. We moeten een berg over en zonder voeding ben ik veel te wiebelige op de benen. 

Ik herinner me dat ik dit de vorige keer een ding vond! Eerlijk gezegd gaat het nu prima en ik heb een goede conditie. Maar het is een gevaarlijk padje! Het uitzicht is geweldig!! Zo mooi! Het weer doet ook goed zijn best! 

Na de berg lopen we over het strand naar Noya. Daar eten we onze yoghurt en het restje, nou de rest van de spaghetti van gisteren! Het is dan 12 uur en nog maar 14 km gelopen! Nog 16 te gaan! We komen Eva tegen en lopen samen een aantal km op! Zij is er wat doorheen, maar ik heb ook weinig puf! Ik kikker op van het gebabbel en voordat ik het weet hebben we 10 km achter de rug. Eva heeft nog 7 km verder een kamer. Dat is nog pinenuts. We moeten dan nog 6 km doen! Die vallen niet mee. Maar rond half vijf zijn we er! Er is om 19:30 uur een meeting over de doelstelling, daarna eten en een uitleg over de donativo. We zullen het zien! 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten