zaterdag 27 april 2024

Dag 24 Camino del Norte Caravia

 De Camino familie valt uit elkaar! Maar dat is prima. Zo gaat het gewoon! Marie en Annemarie willen een korte etappe. Ze voelen zich moe! De Engelsman heeft tedenitus. Peesontsteking en moet ook rustig aan doen. We komen onderweg ook nog een bekende  Duitse vrouw tegen. Ze loopt naar het station en gaat ook naar huis! Heeft hielspoor. 

Gisteren was de Zwitserse man ook al richting Santiago gegaan! Ook gedoe met zijn benen! We dunnen uit! 

We zijn op dit moment echt de oudsten. Voor Santander hadden we de 4 Finse mensen van in de 80. Ook de Amerikaanse man van 84 en zijn Japanse vrouw zaten op deze etappe. Dat was het wel zo’n beetje! Deze Camino is zwaar. Je moet veel klimmen en dalen. De meeste etappes zijn rond de 25 km. Met elke dag op dit moment wel 400-500 klimmen en dalen. 

Vandaag had ik een goede dag! Ik had gistermorgen de laatste paracetamol genomen en vanmiddag rond 12:00 uur pas weer een paar! Meer uit voorzorg dan dat alles echt pijnlijk was, Het lijkt er op dat mijn lijf er aan begint te wennen! 

De route was weer mooi! Vanuit de herberg hadden we een prachtig start. De zon scheen in tegenstelling met de weersverwachting. Aan de ene kant de bergen en rotsen en aan de andere kant de zee. Wij liepen in een smal dal. Alles supergroen. Een klein klaterend beekje! Dat 10 km lang. Ik heb met Annemarie gelopen. Leuk om een gesprek in het Nederlands te doen. Zij begeleidt familieopstellingen en doet ook organisatie opstellingen! Ik houd daar van en zie de lijnen en gedragingen door families en organisaties heen lopen! Daarna weer een stuk langs de kust. Veel klimmen! De beloofde regen bleef uit tot 13:30 uur! Toen barste het los! Ik had mijn pijpen niet aangedaan! Dat heb ik geweten! Alles nat. 

In de herberg brandde de kachel. De douche was heerlijk en het leed was na een uurtje geleden! De herberg is eenvoudig. maar prachtig. Maar bovenal niet zo koud en kil. Wat een goede keuze voor vandaag! Ik had eerst de oude school hierop het strand gereserveerd. Maar ik weet uit ervaring dat deze zo koud is. Deze herberg heeft ook een gezamenlijke maaltijd! Linzensoep, brood en salade. Yoghurt toe! Eenvoudig, maar smakelijk en net wat een pelgrim nodig heeft. Gisteren waren we naar met 8 pelgrims in de herberg waar 48 bedden zijn. Nu maar met zijn  4 in een herberg met 12 bedden. Het is niet druk op deze Camino. Het is prima zo! Dat betekent ontspannen lopen, want je weet dat er plek is! 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten