zaterdag 27 april 2024

Dag 23 Camino del Norte Pineria de Pria

 Waar we nu weer belanden? In een oude pastorie. Kan zo uit een film van Jane Austen komen. Oude pastorie, grauw koud weer, mist die rond de bergtoppen dwarrelt. Ijs, ijskoud. Ik heb het niet op de dekens in de herberg, maar de nood is hoog! Bibberend zitten we rond de pallet kachel. Maar dit heeft wel wat! Ik vond het Spaanse woonhuis ook heerlijk, maar dit is gewoon zo Camino!  Je moet zelf eten mee brengen! Dat hebben we ook gedaan. We hebben een tortilla patatas brava! Met nog spaghetti en brood! Mandarijnen als toetje! De zwijgzame autistische Zwitserse man is er ook! Hij maakt altijd eerst zijn planning en aantekeningen! Nu staat hij een poos zijn zijn witte onderbroek voor de kachel. We mogen absoluut niet iets op de kachel leggen! Ik blijf er bij zitten, want ik vertrouw het voor geen meter! Met zijn donsjas en het wapperende onderbroekje! Ik bied aan dat de onderbroek op de stijlen van mijn stoel mogen. Maar hij hangt de broek aan de klink van de kacheldeur! Nu ben ik een oude smeerpoets. Met dit weer wassen of douchen…. Ik moet er niet aan denken! En waarom? Morgen zweet je  weer na een kwartier! 

Het wordt zo langzamerhand een echte Camino familie! De bijzondere Italiaan , de stijlvolle bijna absurdistische Engelsman, de uitbundige Marie, die het steeds over ons heeft als de vader en moeder van De Camino, Eva de jonge hinde en dit keer Annemarie uit Nederland. 

Eva heeft eerst een gesprek met die mutti professor voor dat ze vanmorgen vertrekt. We begrijpen nu pas dat ze gaat promoveren. Dit is haar laatste gesprek over het onderzoek en dinsdag as levert ze hem in en dan moet ze een jaar wachten op de uitslag! Ja, het is geen fout, een jaar wachten. Als een verkleumde kikker komt ze aan, we maken ons al zorgen! 

Ik heb van bouillonblokjes een soort soep gemaakt! We eten samen de tortilla’s op die zowel Eva als wij hadden meegenomen. Eén mandarijntje als toetje. We zouden morgen naar een Spartaanse herberg aan de top van het strand. Ivm de kou besluiten we een minder Spartaans onderkomen te vinden! Met in ieder geval verwarming! 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten