zondag 9 april 2023

Aquí esta tu madre

De eerste Spaanse spreuk die we tegenkomen is bovenstaande  naast het Maria beeld in de middle of knowere. MijnMaatje zou ze op de foto zetten. Maar die onder het Maria beeld is niet te lezen op de foto! Zonde, want het was iets in de “Nuestros Santra Madre” Nu weten we het verder niet meer. Ik vind nieuwe woorden leren zo leuk. Gisteren moest je in de herberg  “ pagar con trajeta de crédito”. Ik wist wat dit betekende. Ik maakt voor de receptie een dansje. 
De etappe is maar 14 in. Na de zware dag van gisteren, die ik wonderwel heb doorstaan, ik huppel de trappen af, is 14 km een mooi tippeltje. 
Dat valt overigens toch nog tegen. Veel klimmen en dalen, maar super mooi! Tegen heug en meug in bloeien bloemen. Het is afschuwelijk droog! Maar toch doet de natuur zijn best! 
We lopen 14 km alleen maar door natuur! Op zich geweldig. Maar nergens een barretje voor een café con leche. We komen rond 12 uur in het dorp. We willen naar de tweede herberg. De eerste is niveau Spartaans met 5 * Helaas is de herberg vol. …. Dan de eerste, maar. Gesloten! En dan… als alternatief een b en b / hostel!!  Wat een verrassing. In een gewoon Spaans huis. Met in elke slaapkamer bedden. De dame van het huis, in pyjama en ochtend jas, vraagt nadrukkelijk naar onze huwelijkse staat. Matrimonio?? Dan krijgen wij een slaapkamer met 2 bedden. Een heerlijke koele kamer. Lekkere warme douche en een warme zon, zodat wassen een optie is. Blijkt er vlakbij ook een buurt supermarkt te zijn. En nog open tot 14.00 uur. 
De zoon van de dame van het huis is er ook. Half Spaans half Nederlands communiceren we. Blijkt hij een lat relatie te hebben we een Nederlandse vrouw. Deze is 14 dagen hier en 14 dagen in Nederland. Woont in Appelscha. Woonde Alberts opa ook. Heel grappig..
Aan het einde van de middag zie we de dame weer. Ik moest goed koken. Dacht dat een schoonmaakster was. Ziet er nu 20 jaar jonger uit en blijkt een mooie vrouw te zijn. 
Klik hiervoor de link







Geen opmerkingen:

Een reactie posten