dinsdag 18 april 2023

Exhausto: Afgepeigerd

Ik doe manmoedig pogingen om wakker te worden, te blijven, maar telkens  dommel ik weer weg! 
Zo moe en uitgeput! MijnMaatje ligt naast me en heeft de knollen ook op! De route was 27 km lang. We hebben wel langere gehad. Maar de warmte van vandaag was vreselijk. Tot een uur of  12 gaat het, maar daarna! Geen schaduw. We liepen op een soort plateau. Hoog en vlak en in de brandende zon. Ik heb eigenlijk verkeerde kleren bij me voor de hitte! Zwarte wandelbroek en een zwart shirt met lange mouwen. 
Maar aan alles komt een eind en omdat we het risico niet wilden lopen om een volle herberg te treffen, hebben we een privé kamer geboekt. Op het bed ligt MijnMaatje ook een stevige boom te zagen! De kamer is heerlijk. Koel, ruim en een geweldige douche! Wel een verschil met de herberg van gisteren! De bedden daar voelden als hangmatten. Ik kon er bijna niet uitkomen toen ik vannacht naar de wc moest! 
We hadden wel  een gezamenlijke maaltijd! Dat was erg leuk! Allemaal verschillende mensen! Het eten was heerlijk. Eenvoudig, maar erg lekker! Meer dan genoeg voor een hongerige pelgrim! 
We komen tot de ontdekking dat het plan dat we  hadden niet kan. Erg jammer, want de vorige keer hebben we het stuk ook niet gelopen. Wat een gedoe en wat een tijd kost het zoeken naar alternatieven! Een herberg is dicht en dan valt het systeem van bepaalde routes in elkaar. Nu gaan we morgen maar Cáceres. Dat is 12 km lopen. Vandaar met de bus een etappe verder. Dan komen we in Canaveral. De volgende route is dan weer 20 km of zo. Met deze hitte prima! En zo vliegt de tijd van de middag  tussen je vingers door!! We kunnen niet koken. Dat is het  nadeel van een hotel kamer. We halen maar wat om buiten te eten. 
Het supermarktje heeft van alles, maar net niet iets wat makkelijk klaar te maken is voor buiten. Dus eten we brood met chips, bananen en sinaasappels. Het supermarktje is gelijk ook de bar. Dus we nemen ook een kop koffie! We hebben de hele dag geen koffie gehad! Dag merken we! We kikkeren helemaal op. Bij de bar treffen we ook Ian. Hij een biertje, wij koffie! Dan voegt het Franse echt paar ook bij. Het uitvallen van een herberg is het gespreksonderwerp. Het Franse echtpaar heeft ook een tent. Maar hier zijn geen campings. Wild kamperen dan maar? De paardenpelgrim blijkt ook in de herberg te zijn. Pelgrimeren met 3 paarden en een hond is me ook wat. Voer, 80 liter water dagelijks! Iedere keer weer zorgen dat de paarden onderdak hebben. Wat een geregel! 
De tijd vliegt en voor we het weten in het al 8 uur! 
We eten op een bankje voor het hotel het brood en de chips! Ik douche  nog een keer lekker! De dag is al weer om! 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten