zaterdag 29 april 2023

Una larga cola Een lange rij

In een lange rij zitten we op de grond voor de herberg. Het is bijna 15.00 uur en we zitten er al een uur. Er zijn veel pelgrims onderweg. Dit is een echt Camino gebeuren. 32 plaatsen. Afwachten. Maar er is plek, blijkt na een tijdje. Vervolgens moeten we wachten in de zon. 32 mensen inschrijven x 5 minuten……mijn stuitje laat zich steeds meer voelen. Ik hang schuin tegen mijn rugzak aan om hem te ontzien. De straat blijkt erg hard en de zon erg veel. Maar goed we doen het ons zelf aan. In de gang ontstaat er een geanimeerd gesprek met twee Spanjaarden en Rita en ik. Een van de Spanjaarden spreekt een beetje Engels en Rita best aardig Spaans! En ik ook iets! 
Gisteren was ook al een echte Caminodag: 34 km! Geen winkel. De bar is om 19.00 uur open! Gelukkig. Maar Spanje kent ook een Drents kwartiertje. Dat wel een half uur werd. De vrouw van de waard is ziek. Er is maar een gerecht! Is prima! Ik zat om 20.30 uur als eerste achter mijn bord. 2 Gebakken eieren, 2 lapjes/ schijfjes vlees en frites. De laatsten pelgrims waren pas om 21.45 uur aan de beurt. Vanmorgen  stonden we om 7:00 uur weer voor de bar. Er was geen leven in de brouwerij. Zonder ontbijt zijn we  maar vertrokken. We hadden nog 2 yoghurtjes. Na 5 km zou er een dorpje zijn met bar en winkel. Helaas alles nog gesloten. Maar toen we het dorp uitliepen riep een Spaans meisje ons. Ze vroeg of wel koffie hadden gehad. Op ons antwoord van nee, bood ze ons koffie en koek aan. Ze had zelf ook de Camino  gelopen en een tijdje in Duitsland gewoond. Wist hoe vervelend het was als alles dicht was. We hebben heerlijk samen koffie gedronken en Spaans gesproken. Wat is het leuk als je je een beetje kunt redden in het Spaans. Super leuk, dat maakt zo’n ontmoeting echt top een hoogte punt. We kregen nog een dik stuk cake. Dat kwam vandaag zeker goed uit. Dan gaan we weer verder. Zamora is zeker nog 14 km lopen. Langs zandpaden tussen akkers door met prachtige rode papavers, koolzaad, kamille in de berm is het een schitterende wandeling. Dan komt Zamora in zicht. Het is een prachtige stad. We komen de stad bij de rivier binnen. Muziek komt ons van alle kanten op ons af. Het is een dans festival dit weekend. We gaan eerst de stad in.Kopen een brood en op een bankje eten we dit lekker op. de stad verkennen met een rugzak is nog wel een ding. We komen bij een mooie tentoonstelling. Van traditionele kleding. Danskleding. We mogen helaas geen foto’s maken. Erg jammer. Misschien vind ik nog wat op internet.
Na een uur kunnen we ons inschrijven. De kamer is prachtig en de verwarming brandt volop. Dat wordt vannacht. Slaapzak en dekens zijn niet nodig.
Als je toch in Zamora bent, dan is het zonde als je niets ziet. Ik sleep me door mijn moeheid heen en we maken nog een rondje door de stad. Blijkt nog een prachtig stuk stadsmuur te zijn en een soort vesting! Er wordt muziek gemaakt door fanfares. Er wordt ergens anders gedanst! Gewoon bruisend! Blijven is geen optie, want je mag naar een nacht in de herberg. Maar het is de Camino! We zien het wel! 

Ps. Onze Koreaan wil de ramen dicht. Hij heeft het koud, Ik lig met 5 mannen. Gelukkig steunen ze allemaal mijn strijd om het raam. Deze blijft open! Als zoen offer bied ik mijn deken aan! Maar die wil hij niet! No blanket van de herberg! Ik snap dat! “Not clean! “Ik wil hem ook niet! 

Klik hier voor de film 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten