woensdag 19 april 2023

Un choque: Een valpartij

Twee dingen tegelijk doen is vragen om problemen! Bijvoorbeeld een routeboekje lezen en ondertussen gewoon doorlopen! Ik belandde dus languit met stokken onder de arm, boekje in de hand in de berm! Hoe ik precies gevallen ben weet ik niet. Volgens mij voorover, maar mijn stuitje doet zeer! Zeg maar gewoon dat zitten een ding is. Nu is net vandaag zitten iets wat we veel hebben gedaan! 
Het was maar een kort stukje naar Caceres, 11 km. We wilden eerst even naar het busstation voor info en een kaartje, maar die lag 2 km uit de route. We hadden al ontdek dat er een bus gaat om 13.00 uur, maar we wilden bv om 17 uur. Dan konden we de hele middag nog Caceres bekijken. Een mooi Middeleeuwse stad. 
Maar dat betekende 6 km meer lopen met het risico van 1 uur minder in de stad. Blijkt er na 14.00 uur geen bus meer te gaan! Pas vanavond om 21.00 uur. We geloven het wel. We hadden nog niet ontbeten dus op een bankje op  plein tussen de duiven ontbijten we. Vervolgens een koffietje op een terrasje. Het is vreselijk, ben je in zo’n leuk stadje en blijf je gewoon 2 uur dommelen in het zonnetje dat dan nog heerlijk aangenaam is. 
En dat terwijl we juist deze nacht zo’n heerlijk bed hadden. Terwijl we dommelen, hoorden we het getrappel van paarden. Is ook de pelgrim met de 3 paarden aangekomen in Caceres. MijnMaatje grijpt zijn kans en maakt foto’s! 
Wat we precies moeten denken van het aantal pelgrims?? We krijgen er geen hoogte van. Onderweg zien we er weinig. Maar nu stroomt de herberg vol. Er is ook een groepje van 6 vrouwen onderweg. Dan is een herberg met 14 plaatsen zo vol. Wat ons opvalt is dat er veel fietsers zijn. En ook in groepen. Onderweg hebben we niet zo’n last van. Waar we nu lopen is de weg to heavy voor fietsers. We zien er dagelijks toch zeker een stuk of 5.  In 2019 zagen we dat amper! 
MijnMaatje die altijd precies en gedegen is heeft zijn dag ook niet zo! Blijken zijn nieuwe doppen van de stokken nu al, na 14 dagen, meestal op zand gebruikt,  door te zijn. Hoe die dat heeft?  We hebben maar een reserve stel mee. Ze kosten nota bene wel €9!!!
Laat hij nu uitgerekend vandaag een ringetje vinden die onder een schroef kan. Deze past exact over de punt van de stok. Nu heeft hij weer 2 millimeter extra. Maar zulke ringetjes kan je ook voor een paar dubbeltjes in een ijzerwarenzaak wel krijgen. Moet je natuurlijk wel zo’n zaak tegen komen, maar dat lukt meestal wel! 
Een bij het aantrekken van zijn ( nieuwe) sokken trekt hij een gat  in zijn sok!!! Zonde ! Gelukkig niet op een cruciale plaats maar toch!  Hoe hij dat heeft gehad? Normaal kan hij jaren met sokken doen!!!Al met al een klungelig dagje! Gaat natuurlijk nergens over! Maar komen we nu eindelijk tot rust? Of gaan we het de rest van ons leven over dit soort futiliteiten hebben? 
We nemen de bus van 13.00 uur. Een geweldige gezicht! Jammer,  dat de combinatie van warmte en lengte route maakt,  dat we voor de bus kiezen. Spijtig! Maar wat is het droog! 
Daar komen we ook de Duitse man Burkhard weer tegen. Gisteren afscheid van genomen. Door het weg vallen van de herberg heeft hij ook een plan B! En zie hier! Gistermorgen afscheid genomen en nu lopen we verlopig samen weer verder! 
Goed kijken: je ziet kippen onder de boom






Geen opmerkingen:

Een reactie posten