zaterdag 15 april 2023

La cama inferior Het onderste bed

Alweer de 10de Caminodag. We komen vandaag in Merida. Dat is weer een soort etappe afsluiting of etappe begin. Hier komt ook de weg van Almería erbij. Ik heb wat last van mijn knie en we besluiten om niet door te lopen, maar vandaag een korte etappe te doen. De teller staat op 16 km en de herberg is prima voor het weer van nu. Anders level Spartaans. Er zijn twee hospitaleros. Zeer behulpzaam!! Maar stemmen! Om cokes mee te kloppen. Hun geratel in het Spaans gaat maar door. Er is een pelgrim binnen geglipt zonder inschrijving en nu klopt het aantal bezette bedden niet. We zijn vroeg en alsof het hun persoonlijke gunst is krijgen we beiden het onderbed! La cama inferior! 

Met veel woorden en kabaal krijgen de pelgrims hier een vriendelijke en lawaaierig onthaal! 

Er is een keuken met magnetron. Dus echt koken is wat lastig, maar we kopen brood en brie. Met een grote Spaanse paprika is dat ook prima!

We hebben gisteren samen gegeten met andere pelgrims. Pasta met saus van echte tomaten met speciaal gedraaide gehaktbal een stuk vlees een een bot of hoe noem je zoiets? Heerlijk en gezellig. De rest van de avond op de stoep voor de herberg gezeten. Ik heb gebreid en voor ingewijden, ik ben al bij de grote hiel! 

De herberg La Molino ligt aan een rivier in een park en daar is het goed toeven! 

We bekijken nu Mérida. Het is zaterdag en mensen lunchen uitgebreid. Met onze fles water en een super kruimelig stokbrood zitten we voor de tempel van Diana. Mérida is een stad uit de Romeinse tijd en er is veel te zien! We typen een stukje en lopen dan weer verder! Het is een muziek weekend. Ze treffen het, want het is prachtig weer! 

Normaal zou ik de komende week op weg gaan. Nu ben ik twee weken eerder. Thuis bijna geen hooikoorts gehad. 14 dagen eerder weg en dat betekent dus geen hooikoorts en we kunnen langer blijven en dus ook geen hooikoorts restje meer thuis. Maar als ik hier loop,  geen centje pijn! Ik vergeet bijna waarom we hier eigenlijk zijn. Als ik dan Kleinkind zie, dan vind ik de periode dat we weg zijn wel lang! 

We gaan weer terug naar de herberg. Tot mijn geluk is er ijs in de koelkast. Ga nog een poosje op bed liggen met ijs op mijn knie. Vanavond gaan we weer de stad in. Er is muziek en dat is altijd leuk!

We zijn vandaag naar een soort open lucht concerten geweest! Geweldig! Samen met moeder-overste! Ze praat met iedereen en heeft met iedereen contact. We zitten naast belangstellenden Spanjaarden. Uiteraard raakt Isabelle aan de praat. Wat kennen we al veel woorden! We kunnen de gesprekken een beetje volgen en kunnen wat meedoen. Nog geen 150 dagen Spaanse lessen. Wie had dat gedacht!! Wat is dat leuk! 

Maar begin april een concert in de buitenlucht. En op wat voor plek. Midden in de stad voor de tempel van Diana! Wat een cadeautje! 

Uiteindelijk ligt MijnMaatje toch weer boven mij. Er was een pelgrim die niet in het bovenbed durfde te slapen. Gelant als hij is, stond hij zijn bed af!!










Geen opmerkingen:

Een reactie posten