zaterdag 22 april 2023

Muy casada:erg moe!!!

Wat een prachtige dag!!!! Ben wel helemaal afgeserveerd! 31 km gelopen. Op zich prima wandeling. Heerlijk weer en veel in de schaduw gelopen! Maar lang!!
Ik sliep met Rita op een kamer. Rita heeft kanker gehad en heeft geen lymfeklieren meer in haar buik en liezen. Zit vanaf haar navel tot haar tenen in steunlegging. En dat met de warmte van de vorige week! Ik krijg steeds meer bewondering voor haar! Zo vrolijk en enthousiast! Ik vind het al afzien, maar zij is nog twintig jaar ouder!  Is ooit begonnen met de Camino toen ze 5 jaar schoon was in 2008. 
We waren om 6.50 uur wakker en zaten aangekleed met rugzak beneden in de bar. Met koffie! Pas om 7.15 uur kwamen de mannen! Waren van ons wakker geworden! Het heeft gisteravond en vannacht vreselijk geregend! Goed voor land, maar kan paden ook onbegaanbaar maken. Ik herinner me van de vorige keer dat dit een super ruigstukje was met veel water toen, 
In de dauw en mist vertrekken we om 8 uur. Nemen afscheid van Rita. Zij maakt een korte etappe. 
Er blijkt voor wandelaars en fietsers een pad aangelegd    over een oude tramweg! Een schitterend pad tegen de bergen aan. Dus op hoogte loop je door een soort dal. Je kunt de weg 30 km lang lopen!  We twijfelen eerst even, maar het is heerlijk weer en besluiten om het toch te doen. Het is zo mooi! Aan de linkerkant steeds het uitzicht over het dal. 
De Camino loopt door het dal langs de weg! We weten dat dit stukje niet zo mooi is! Wat zijn we blij dat we deze route hebben genomen in plaats van de Camino. We hebben uitzicht over het stuwmeer. Alles is groen en fris! We maken een filmpje voor KleinKind met een liedje over de Koning die Jarig is! Hij geniet altijd zo van muziek! 
MijnMaatje maakt soms ook podcasts. We nemen de kans om er eentje op te nemen. Redelijk gelukt vinden we zelf!! Waar je hem kunt horen? Weten we nog niet! 
Onderweg komen we langs een stadje met een Spar! We laden ons rugzak vol met fruit, yoghurt en brood! Trakteren ons zelf op echte kaas! Op een bankje in de winkelstraat genieten we van muziek van een muzikant. Het winkelend publiek loopt flanerend door de straat. Je wordt gewoon vrolijk van deze mensen die genieten van hun vrije zaterdag en het mooie weer. De terrassen zitten vol en het kabaal, pratende Spanjaarden, is van verre te horen. 
Wij hebben dan nog 10 km te gaan! 
Ik kan na 31 km met de laatste km stijl naar beneden bijna niet meer op mijn benen staan. Controle over de knieën gewoon weg! Maar gelukkig  geen pijn meer aan mijn knieën! Bij de herberg eten we eerst wat! Daarna ga ik douchen en wil ik even op bed om mijn benen recht te laten liggen. Wie staat er in een handdoek gewikkeld in de douche? Rita. Heeft van deze etappe er 20 gelopen en is laatste stukje met de bus gegaan! Zien we elkaar toch weer! 
Het is leuk en verrassend om elkaar weer te treffen! ‘s Avonds zitten we nog een poos in de tuin van de herberg! Gezellig! 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten