dinsdag 25 oktober 2022

Camino WPF Dag 2 Beekbergen

Een prachtige route vandaag. Door de Loenermarke. Zo mooi en alles zo getooid in herfstkleuren. Een prachtige wandeling. Ook prachtig voor individuele wandelaars die de tocht ook nog eens willen lopen.
Vannacht prima geslapen in de Lodges. Heerlijke bedden en een warme douche. Lekker eten, wat wil je nog meer! Ik heb deze nacht geslapen als een blok. We waren natuurlijk nog niet fit van de griep en ik van de valpartij. De rugzak op mijn schouders is een ding! Niet her gewicht, maar het schuren van de hengsels. 
Om 9.30 uur lopen we vanuit de Lodges het bos in. Prachtig. Zo mooi is het bos.  Vanuit Dieren ben je natuurlijk zo op de Veluwe. Kees de man van Agnes bracht ons bij de schaapskooi in Loenen om 12 uur  koffie. Met iets lekkers. We zijn dan halverwege. Daarna loop je zo naar Beekbergen. We kwamen, ik heb niet geweten dat het daar lag, een Oorlogsbegraafplaats van Nederlandse soldaten. Er was ook een tentoonstelling. Gemaakt voor de 75 jarige herdenking, maar stond er nog steeds. Toch indrukwekkend om de verhalen te volgen. Er is een prachtige website met elke dag een verhaal op de verjaardag van de slachtoffers. Www.oorlogsgravenstichting.nl zoveel oorlogen, zoveel slachtoffers. 
In de middag schijnt de zon volop. Ook prachtig. De enige drukke plek die we tegen komen is he viaduct over de A12. Rond 17.00 uur komen we moe maar voldaan in Beekbergen aan. De kamers zijn klein, maar prima. We eten een schnitzel, vegaburger of een kipsate. Met friet. Hoewel erg gezellig, zo samen aan tafel, we breken niet te laat op en liggen om 22.00 uur in bed. Benieuwd naar de nieuwe dag.

Klik hier voor de film: https://youtu.be/vvP6OZejeeY

Geen opmerkingen:

Een reactie posten