maandag 24 oktober 2022

Camino WPF Dag 1 Dieren

Na een drukke week en druk weekend zijn we vanmorgen 9.15 uur bij de Vredesvlam. De start van deze wandeltocht. We wandelen veel. Dat is geen probleem. Maar lopen met een rugzak, terwijl ik eigenlijk nog bij moet komen van de griep en ook nog niet alles met mijn linker arm kan, na een valpartij met de fiets, maakt dat ik enigszins afgepeigerd het blog schrijf.  foto’s

Mensen vragen me naar het ontstaan van dit initiatief.  Het initiatief  werd in 1999 genomen door een groep mensen die op vijf continenten tegelijkertijd een vredesconferentie organiseerden. Deze vredesconferenties stonden los van welke afkomst, ras, religie of groepering dan ook.

Aan het eind van deze conferenties hebben zij samen zeven vredesvlammen aangestoken.
De luchtmacht heeft deze vlammen, brandend in containers, naar Bangor in Wales overgevlogen, waar deze zeven vlammen werden verenigd tot een achtste, de World Peace Flame.
Daarbij werd de wens uitgesproken dat voortaan iedere wereldburger het initiatief mag nemen om in haar of zijn woonplaats, een vredesvlam neer te zetten. Zo zijn op verschillende plaatsen in Nederland deze vlammen geplaatst. In Hengelo gld. nam een groep buurvrouwen het initiatief. 


Vanaf de vlam start de tocht. De route ging van de Kervelseweg, richting Baak, Bronckhorst, Dieren tot het sportcomplex in Dieren. De route was veel al op bospaden en langs weilanden en bij Bronckhorst 5 km over de dijk. Met een pontje varen we naar Dieren. Daar hadden we even pech, want we konden het spoor niet over. Maar met een omweggetje belandden we toch op de Carolinaberg. De berg met een 11 (?) sprong. Toen kwam na 26 km het eind inzicht. 
We slapen in luxe blokhutten. De bedden zijn heerlijk. In heb deze al geprobeerd. Er is een heerlijke warme douche. We hebben een lekkere snitsel gegeten. Met frietjes. Maar ik ben nu te moe, 

We hadden heerlijk weer, alleen vanmiddag een buitje. Maar verder prima. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten