vrijdag 28 oktober 2022

Camino WPF Dag 5 Nijmegen

“ Our dream is as simple as it is ambitieus, one flame  uniting people worldwide....

Na 5 dagen en zeker 125 km zit het er weer op. Jammer. “Het is volbracht”  is te zwaar, maar 25 km in een behoorlijk tempo is wel veel. Ik vraag me steeds af, waarom ik het nu zo zwaar vind. Normaal op een Camino lopen we ook wel 25 km. Waarom is dit nu toch wel een ding. Ik denk, omdat we niet zelf tijd en ritme me bepalen en ook niet het eten. Zelf beginnen we vroeger. Hebben meer eten mee. Houden andere rustpauzes. 
Ik ben afgezien het staan in de kringen bij de Peace Flames, de dagen goed door gerold. Heb een kleine blaar op een van mijn tenen. 
We zitten in hotel Pauw in het hartje van Nijmegen. Een eenvoudig hotel. We hebben wel een goede kamer. En een lekkere warme douche. Het is warm. De hele dag was het warm, maar zonder jas zijn we naar de Pizzabakkers geweest deze avond . Daar waren de ventilatoren aan. Toen deze even uitgingen, merkten we pas hoe warm het was. Ik heb er een heerlijke pizza met pompoen en mozzarella gegeten.    
Na een heerlijk ontbijt in het Bilderbeek hotel stonden we om 8.45 uur in de start blokken. Het was een prachtige wandeling richting de pont bij Driel. Zo leuk om een pony’tje over te steken. Ook het stuk naar Elst was mooi. In Elst zelf wat minder, maar naar Lent was het ook weer mooi. Ik heb samen met Annemarie een stukje van de route afgesneden en we zijn  via de Waalbrug naar de Titus Brandsma gedachtenis kerk gelopen. Na 3 ultra korte stops waren we om half vijf opplak van bestemming na een wandeling van bijna 8 uur. 
Bij de vlam voor deze kerk kregen we allemaal een spreuk over Vrede. Die van mij:
“ Stad van vrede, vrede binnen je muren” Psalm 122

Het gaat te ver om alles te nomen, maar er zaten prachtige spreuken bij. In de kerk kregen we nog uitleg over het levensverhaal van Titus Brandsma. Bijzonder hoe Titus steeds op ons pad komt de laatste jaren. In Bolsward kwamen we bij de ochtend wandeling steeds langs zijn geboortehuis. 
De kerk is prachtig, maar we hebben te weinig tijd om nog rond te kijken. Maar een weekendje Nijmegen zou nog wel eens leuk zijn.
Morgenvroeg is er voor de laatste keer een lekker ontbijt. Dan gaan we weer naar huis. Dan zit deze prachtige week er weer op.
En maandag begint het gewone leven weer. Niet gewoon, na de ervaringen van deze tocht, om met de woorden van de Camino te spreuken. Dankbaar voor alles wat op mijn pad kwam!

Klik hier voor de link https://youtu.be/pRR168G8L_s

Geen opmerkingen:

Een reactie posten