donderdag 27 oktober 2022

Camino WPF Dag 4 Oosterbeek

Vanmorgen, na een heerlijk ontbijt, in hotel Kruller, zijn we om 8.30 uur al aan het wandelen.wat een leuk hotel en wat een vriendelijke bediening.  Nu we hotel 4 inmiddels hebben gehad, kunnen we echt mee praten. Wat een prachtige morgen.  De zon is pril op. De dauw hangt over de velden. We lopen Otterlo uit en zijn gelijk op de Veluwe. Planken Wambuis. Het is ongekend dat we nu al voor de vierde dag door de natuur lopen. Bijna geen mensen zien en ook bijna geen bebouwing. We zien nu koeien en paarden. Het landschap wordt heuvelachtig en we klauteren omhoog en dalen weer naar beneden.  Wat is het mooi. De route, het weer, het gezelschap. Alles klopt. Na 24 km zijn we in Oosterbeek. Bij het Airborne museum. Daar zullen we een kaars aan de vlam  aansteken. Ik kan nog net even naar de wc in het museum. Ik krijg nog een klein staartje mee van een tijdelijke tentoonstelling. Dan is het tijd voor de ceremonie rond de Oosterbeeks vlam. De mensen van Oosterbeek vinden ons initiatief geweldig. We krijgen drinken en iets lekkers. Dan horen we iets van de Oosterbeeks vlam. Per 1 november gaat deze gas gestookte vlam uit. Hij wordt gestookt op Russisch gas en dat wil het comité niet. Dan komt er een tijdelijke olievlam en men beraad zich  over de toekomst. Eigenlijk moet de vlam duurzaam. Ik begrijp dat de vlam ook erg veel gas vraagt. We krijgen uitleg over de plek van de vlam in de gemeenschap en dat ligt hier heel anders dan in Hengelo gld. 
Inmiddels staan we al een uur. En ik merk dat ik misselijk word van het staan. Kan net op tijd gaan zitten. Het lopen in een groep is wel een ding. Zoveel mensen zoveel zinnen. We eten ook niet goed. We eten lekker,  maar niet goed. Veel te veel vlees! Geen groenten en geen fruit.
Maar dit alles mag de pret niet drukken. Na de ceremonie is het een km naar her hotel. Her Bilderbeek hotel. Prachtige kamer, maar warm. Daar snap je niets van in deze tijd. Maar goed. De douche is heerlijk wRm en het eten lekker. Morgen alweer de laatste dag! Jammer.

Klik hier voor de film. https://youtu.be/-LqNskb1qa4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten