zondag 9 september 2018

Een luie zondag

Menu
Penne met snijbiet en rooomkaas en walnoten
Salade van vijgen, tomaten en appel
Fromage blanc met vruchten uit de tuin

Na een lekkere nacht, het was fris en de sterrenhemel was ongekend, stonden we vroeg naast ons bed,  om naar de laude in Vezelay te gaan. Het was weer prachtig. Het gezang is schitterend. De nonnen zingen zo mooi. En het klinkt zo prachtig in de kerk. Ik begin zo langzamerhand het Frans een beetje te verstaan. Het gaat over het bijbelgedeelte over als een licht in de nacht 1 Petrus 2. Dan krijg je toch wat mee mee van d einhoud. 
 We wandelen lekker in de zon rond de baseliek. In een klein cafeetje drinken we een kop koffie en een abrikozen clafeautis. Etty trakteert.  Lekker hoor! Geserveerd op mooi wit servies met zilveren bestek. Alleen de entourage is al prachtig. Rond 10 uur gaan we weer richting de herberg. Het is rustig. Geen pelgrims. We nemen thuis nog een keer een kop koffie en gaan dan nog even aan de slag. Water geven, gras maaien, bedden opmaken, ect. In in een huis als deze is altijd wat te doen. We nemen wel een lange pauze, het is per slot van rekening zondag. Ik maak een matras hoes langer. Op een of andere manier zien de meeste matrassen nu 2 meter en daar past een hoes van 1.90 niet om heen. Van een kussen van dezelfde stof knip ik een strook en deze naai ik er tussen.
De rest van de middag brengen we luierend door. Mag ook wel na een week van buffelen. Ik ben deze week begonnen aan een omslagdoek. Elke pauze haak in een tour. Het lijkt er op dat hij warempel af komt. 
‘S Avonds maken we voor ons een makkelijk prutje met een heerlijke tomaten salade uit de tuin. En zo is er weer een dag voorbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten