donderdag 13 september 2018

Oogsttijd

Menu
Restje soep van gisteren( snijbietsoep)
Restje ratatouille met rijst
Fromage blanc met vruchten: vingen en mirabellen

Wat vliegt de tijd. De laatste dagen breken weer aan. We maken de laatste zaken in. Yvonne maakt vingen op sap. Ze zijn er vanfantisch uit. De groene schil, de witte rand, de rode pitjes. Erg mooi om te zien. Ik maak van van valappels, druiven en de laatste blauwe pruimen nog siroop met de sapkoker. Wat leer je toch elke kee wee nieuwe dingen. Etty maakt van mirabellen nog een havermout cake. Hij smaakt heerlijk. De laatste mirabellen gaan de oven in om te drogen.
We poetsen dat het een lieve lust is en elk onkruidje in de tuin gaan we te lijf. Alle drie genieten we van poetsen en werken. En dat is hier in dit huis te zien. We maken een begin er de overdrachtslijstje. Zelf staan we een beetje versteld van alles wat we hebben gedaan.
In de pauzes zijn we aan het haken. Mijn omslagdoek waar ik aan begonnen ben is bijna af. De laatste rij moet in nog haken en dan afhechtenen ook dat is klaar.
De kranen hebbben we in doeken gewinkeldd om alle kalkvlekken te lijf te gaan. Ook rapen we de laatste noten. En zo vliegt de dag om.
We besluiten om een mooie foto te maken van alles wat we hebben gemaakt. 107 potten en flessen met van alles en nog wat. Vijgenjam tot peren op siroop tot druivensap en gedroogde mirabellen en alles wat er tussen zit. Yvonne kan mooie foto’s maken. We slepen alles naar buiten en Etty maakt een mooie compositie en Yvonne maakt een mooie foto. De oogst!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten