zaterdag 9 april 2016

Nog 4 dagen

Bij elke Camino voorbereiding is er wel wat. Waren het de vorige jaren mijn schoenen, nu is het mijn rugzak. Ik had een nieuwe gekocht, maar bij het lopen merkte ik dat ik steeds last had van het stiksel dat in een punt net samen komt op mijn staartbotje. Erg hinderlijk.

Terug in de winkel bleek er geen andere optie. Toch nog maar eens gekeken in Gorssel. En de eerste die ik pakte was perfect. We hadden mijn spullen bij ons en het paste allemaal precies  in deze rugzak. Goede heupbanden, past ook nog als handbagage. Hij is ook nu 400 gram lichter als de andere rugzak en nog 600 gram lichter dan mijn oude rugzak. Kortom, een fijne rugzak. Thuis gekomen heb ik gelijk het gewicht gemeten. Met water erbij 7,5 kilo. Nu nog slippers en nog wat toilet artikelen. Dus ik denk dat ik rond de 8,5 kilo uitkom. Dat is 4 kilo lichter als vorig jaar.

Het volgende obstakel is nog hoe ik de rugzak mee kan nemen in het vliegtuig. Mijn stokken mogen niet mee als handbagage. Dus moet de rugzak in het ruim, maar met al die slierten zal de rugzak in een tas moeten die vervolgens weer zo licht moet zijn dat deze mee genomen kan worden in de rugzak, zonder dat dit te zwaar wordt.

Nu ook nog slippers of sandalen...... Dan ben ik helemaal klaar voor de reis!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten