maandag 1 mei 2017

Spreuk van de dag: Ik kan elk moment kiezen voor de liefde.

Als je zoals ik nu dagen achter elkaar met spreuken bezig bent, lijkt het wel of de wereld bestaat uit spreuken. Net zo wanneer je zwanger bent, dan zie je overal zwangeren.

In deze dagen van de spreuken, zie ik overal spreuken. Ik had eigenlijk een andere spreuk getrokken. Daar ben ik nog over aan het nadenken. Ik zocht naar wat achtergrond informatie over deze spreuk. Die gaat over " Wat je vast houdt raak je kwijt....".  Een spreuk die wat meer nadenktijd vraagt. Gaat dit over mensen, over spullen....
Ik kwam toen  op een site, waar je een dagelijkse inspiratiespreuk kan ontvangen. De eerste kreeg ik gelijk: "ik kan elk moment kiezen voor de liefde". Op een prachtige paarse kaart. Ook toevallig? Er stond bij dat je altijd een kaart krijgt waar je aan toe bent....  Hier word ik blij van....  Liefde ontvang je dacht ik altijd. Aan MijnMaatje uitdelen is niet moeilijk. Dat is eenvoudig bij zo'n superman. 
"In liefde ontvangen en geboren" staat er op de geboortekaartjes van de kinderen. Ook gaat bijna vanzelf. De oerkracht van liefde voor je kinderen zit in mij vanaf het moment dat ik ze voor het eerst voelde bijna. Ik weet nog dat Zoonlief al was geboren en dat ik zwanger was van Dochterlief. Ik was bang dat ik niet genoeg liefde over zou hebben voor haar. Ik spraak erover met mijn oma. Zij had 13 kinderen. " Lieve schat" , zei ze,"Je hoeft de liefde niet te delen tussen twee kinderen. Je krijgt er gewoon nog zo'n portie liefde bij." 

Nog later begreep ik dat je ook dingen kunt doen uit liefde voor de ander. Voor het "andere..."  Het kiezen voor deze liefde maakt het leven extra waardevol! Het komt niet in de plaats van, maar het komt erbij. Wat een rijkdom! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten