donderdag 15 september 2016

De een na laatste dag alweer

Vanmorgen was het koud na de regenbui van gisteren. Het was bewolkt. Onze pelgrim vertrok om 8.15 uur en zo liepen we om 8.30 uur al voor een wandeling rond Le Chemin. Het is hier prachtig. Een glooiend landschap van weiden en af en toe een akker. Het lopen gaat op en af. Het is fris en dat loopt lekker. Ik heb in het begin wat last van mijn achillessen, maar na verloop van tijd gaat dit over. Gelukkig maar, er zit verbetering in. Heb nog een half jaar de tijd en dan roept de Camino weer. 

Thuis gekomen maken we een begin met de overdrachtslijst. Elke keer schiet ons weer wat te binnen. Varierend van lekkerij tot aan de melding van de Flixbus die vanuit Auxerre vertrekt. Dat is heel handig voor pelgrims om te weten. Dat stop je bijna in Vezelay.

Na deze schitterende wandeling lunchen we met pasta met bramen en geitenkaas. Ik vind hem heerlijk, maar niet iedereen is ervan gecharmeerd. Na de lunch doe we een kort dutje om dan nog even fli k de handen te laten wapperen. In eens staan er onverwacht 2 pelgrims voor de duur. Ze hebben de voice mail in gesproken. Wij hebben niets mee gekregen. Maar er plek genoeg in de herberg. 

We zouden eenvoudig eten. Wat restjes van gisteren, maar nu moeten we natuurlijk serieus aan het werk. We besluiten tot nog wat uiensoep erbij te maken, warps, met aardappelen en kaassaus met snijbiet, stukje bramen taart met fromage blanc. 

De pelgrims komen uit Zwitserland en zeer vriendelijk. Ze zijn bescheiden. Sommige pelgrims kunnen erg beslag op je leggen, maar deze mensen vermaken zichzelf. De maaltijd is erg gezellig. Deze pelgrims hebben ook al een keer vanuit huis (bij Basel) naar Santiago gelopen. Nu lopen ze via Dion naar Vezelay en dan richting Santiago. Ze zijn rond de 60. Ik vind het erg flink. Het is hier erg heuvelachtig en herbergen zijn niet vanzelfsprekend. Dat vraagt wel veel inspanning. 

De maaltijd verloopt erg gemoedelijk en plezierig. Na de afwas zitten we nog even uit te blazen. Het dri ga tot ons door dat morgenavond alweer de laatste avond is. We zullen morgen de herberg nog eens lekker poetsen. We gaan nog boodschappen doen en wat spulletjes halen voor de reis en wat lekkers voor het thuisfront.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten