donderdag 20 april 2023

Mialgia: spierpijn

Op de bedden in de slaapzaal is het een gekreun en gedoe van je welste. Ik ben niet de enige die helemaal afgeserveerd is. Je ziet mensen krom lopen  en of strompelen. De route overigens was prachtig! Glooiend weidegebied met kurkeiken en hibiscus en lavendel. We gaan op en neer. Ik moet straks even kijken bij de hoogte meters. Gelukkig heel veel schaduw. Mijn hele lijf doet zeer. De knieën, schouders, beenspieren en niet te vergeten mijn stuitje. Gaan zitten is een drama. Als ik maar eenmaal zit gaat het. Normaal is 28 km geen probleem meer voor ons. Maar de warmte maakt dat het zwaar is. De herberg is eenvoudig, maar heeft bedden met witte lakens. Zo heerlijk. Maar de hospitalero gebruikt volgens mij ook de spuitbus voor frisse geur en het bestrijden van bedbugs. Erg prenetrant! Aan het plafond hangen grote  roterende wielen. Veel wind en dan hopen dat de geur zo weg is! 
Voor het eerst is een herberg met een magnesium voetenbad. Heerlijk!  Ik heb de knollen zo op dat ik geen enkele inspiratie om te schrijven! Het is inmiddels 20.00 uur. Ik wil nog wat schrijven, maar het is te onrustig en te druk. 
De volgende plek is ook weer een ding. Totale etappe is 33 km. Te veel. Zeker na de ervaringen van vandaag! Uiteindelijk gaan we morgen om 6.45 uur met de taxi naar het volgende dorp. Van daaruit gaan we lopen! Dan komen we bij een historisch punt. De resten van de  grootste Romeinse stad hier gemaakt! 
We zien wel, vandaar uit kun je evt dat hostal bellen en halen ze je op. Het hostel ligt 8 km uit de route. 
Heel grappig, bij deze herberg is een ontbijt! In een plastic bak, voor elke pilgrim een bak! Met een pakje melk, appelsap, mariakaakjes en een verpakte klein croissantje. 
Ik maak me nu een heerlijke café con leche! Het is klaar! 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten