woensdag 12 april 2023

En un banco en la parque: Op een bankje in een parkje

Inderdaad op een bankje in het park. In de zon dat wel. Vanuit een schone herberg. We zien er niet meer uit als zwervers, maar dat zijn we wel. Zeker vanmiddag. Het valt wat tegen. Ondanks de beschrijving en onze eigen ervaringen in 2019, valt het tegen. De keuken is niet in gebruik en de woonkamer mag je niet gebruiken. Per gratie het terras, als we met ons brood bij de hospitalerero staan. We krijgen een kop koffie mee en de boodschap: niet te lang. Dan gaat een middag lang duren. Na het terras, een douche en een uurtje op bed gaan we maar op pad. Van steeds op bed hangen word je ook niet vrolijk. Het Spaanse leven is zo anders als het onze. Lopen we om vier uur door een winderig stille uitgestorven stad. Uitgerekend vandaag is het niet warm. De supermarkt is pas om 6 uur open en al ons eten is op! Na het “Menu del dia’ van gisteren hoeven vandaag echt niet zo nodig weer een! 
De bars zijn nog dicht en die wel open zijn, zijn voor een niet rokende en niet drinkende pelgrim een bezoeking. 
Mijn knie doet pijn vandaag. Gisteren was de route misschien te lang.  Wel hebben we goed gedronken, want 2x hebben we een 1,5 liter water gekocht. Naast onze gewone voorraad. Dus dat is de reden niet. 
Op een tocht met de lengte als deze met meer dan 40 etappes, mag één offday ook wel een keer. In plaats van het bed in de herberg hang ik maar hier op het bankje!!!

Rond zessen gaan we op zoek naar een winkel die al open is. We hebben geluk. Het is een Dia en die hebben ook ‘s avonds nog wel eens brood.
We trakteren ons op echte geitenkaas en stokbrood en een joekel van een paprika. Samen met havermout die de Dia toevallig ook had appels, bananen, sinaasappels en yoghurtjes, ziet het eruit als een heuze maaltijd!!In het park waar het lijkt te gaan regenen, maar toch niet doorzet, maken we yoghurt met fruit en als we dat op hebben, gelijk nog een portie voor morgen. Het brood gaat er ook lekker in! 
Om 19.00 uur zijn we weer in de herberg waar veel pelgrims hangen rond hun bed. We vlijen ons ook op het bed en maken ons op voor een avondje Duolingo en breien! 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten