zondag 18 juni 2023

De achtste dag Hoera 10 jaar

 Klussen 

Geen, alleen de dagelijkse dingen.

O, ja de vieze glazen potten van de voorraadplank afgewassen 


Menu

Tapas als lunch


Toen er plotseling pelgrims kwamen:

Soep, wraps en salade, rabarbertaart met een yoghurtje 


Met een fikse onweersbui op de achtergrond schrijf ik dit blog! Wat een regen! Yvonne was net klaar met het water geven. Dat was dus niet nodig!

Maar de natuur heeft de regenbui wel hard nodig! 

We verwachten geen pelgrims dus we nemen een vrije dag en hadden al bedacht om de hele dag een feestje te vieren! 

Etty en Yvonne gaan naar de mis en ik blijf bij de pelgrim.  Zwaai haar uit en breng haar naar het kruis waar ze links af moet. Ik doe vervolgens de afwas, doe de was, was de lege glazen potten en bereid het “feestje” voor! 

Ik vind ergens plastic slingers en hang deze op! Maak van een groot klimtouw een labyrint, na eerst stenen verzameld te hebben voor een stenen labyrint. Dat plan was te ambitieus! Het touw werkt beter! Als ik de herberg en mezelf spik en span heb, komen de anderen thuis. 

Etty en Yvonne blijken beelden van de mis te hebben. Leuk! Ook hebben ze iets lekkers bij de bakker gehaald! 

We ontbijten en hebben iets lekkers bij de koffie! We zitten binnen, want buiten miezert het! We zitten heerlijk aan het haak-en breiwerk! 

Maar dan blijkt toch de zon door te komen! 

We maken de tapas klaar! Dan zitten we heerlijk op het terras! We hebben ook allemaal wat activiteiten bedacht! Als een heerlijk ouderwets kinderfeestje buitelen we in het gras, doen blindemannetje!

Etty vraagt ons elk 3 kernwoorden die ons verbinden met de Camino. Dat is erg grappig. We blijken alle 3 bijna  dezelfde te hebben!  Ontmoetingen , deze plek en de ervaringen met pelgrims, de natuur, de tuin! We komen tot de conclusie dat we veel geleerd hebben: talen, koken, in de tuin werken klussen! Maar het belangrijkste: het is heel veel om iets voor anderen te doen. 

Dan lopen we om de beurt het labyrint! Zo leuk! Maar een beetje warm! We laten hem liggen en gaan morgen vroeg nog eens op blote voeten! 

We versieren met stiften stenen met een labyrint en schelpen. Yvonne vraagt om de mooiste plek van de herberg op een briefje te schrijven. Een krijgt een blinddoek en de ander leidt deze naar de plek en moet raden waar de plek uiteindelijk is. We willen starten en dan staan er op eens 2 pelgrims. Volgens ons niet aangemeld! Maar ergens is de mail gemist. Geeft niets! Wat is er mooier dan dat je viert dat je 10 jaar herbergiert, toch pelgrims krijgt! 

A la minuut hebben we een menu! 

We eten heel gezellig! Wat een feestje! 

We geven ze een steen met een labyrint en een schelp! Zo intens met elkaar ervaringen gedeeld! Drie zo verschillende vrouwen die ooit eens op elkaars pad kwamen en vervolgens 10 jaar samen werken op deze prachtige inspirerende plek! 

De achtste dag……









Geen opmerkingen:

Een reactie posten