zaterdag 17 juni 2023

De zesde dag: De zwaluwen







Klussen

Luiken in de verf gezet

Zoom in de gordijnen gemaakt 

Rabarber taart gebakken 

Sla plantjes gepland

Oven schoongemaakt 


Menú

Champignon risotto met salade 

Rabarber taart


Het is een rustige dag! Geen pelgrims! De zwaluwen nemen het ervan! Als ik wakker wordt zitten kindjes zwaluw alweer voor hun nestje! Zo schattig! 

Ook nu zwieren ze over ons hoofd! Er zijn veel insecten! Genoeg voeding voor zwaluwkindjes. Ze eten niet zelf! Vader en moeder zwaluw zijn er heel druk mee! 

Er zijn geen pelgrims! We kunnen daarom vroeg aan de wandel! We nemen het grote rondje Anthien. Zo prachtig, zo glooiend. Prachtige bruine koeien! We genieten met volle teugen! 

Thuis eten we ons yoghurtje met frambozen uit de tuin! 

Dan gaan we weer aan de slag! Etty en Yvonne aan de luiken. Ik de vaat en de gordijnen. Ook de oven krijgt een beurt! Onder tussen maak ik risotto voor het avondeten! 

De lunch duurt lang! We doen ondertussen het spel Levenskunst. Allerlei kaartjes met eigenschappen liggen op tafel. Welke zijn op jouw van toepassing? Ik kies gezond, ongewoon en milieubewust! 

Het hadden ook andere kunnen zijn! Maar we leggen aan elkaar uit wat we met de kreten bedoelen. Gezond kan zijn: ik leef gezond of ik ben dankbaar dat ik gezond ben! 

Er horen ook kaartjes met vragen bij:  “Wat is jouw levensmotto? “ of  “ Wat wil jij graag nog eens beleven in jouw leven?”. 

Het blijken lastiger vragen te zijn dan dat ik eerst dacht! We hebben het erover. 

Dan roept de plicht weer! De luiken krijgen weer een laag en we experimenteren met de Vegabijbel! We maken een rabarber taart. Notenbodem en san met rabarber. Hij wordt fantastisch! 

We genieten van het eten en planten na het eten weer een partij slaplantjes. Het is zo heerlijk dat de ton water in de tuin staat. Wat scheelt dat met het sjouwen!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten