maandag 26 juni 2023

De dertiende dag; bijna naar huis

 Klussen

Grasgemaaid 

Was opgevouwen 

Opgeruimd 


Menu

Wortelcurry

Toetje 


In de avondzon zitten we nog even op het terras naast  het huis! Een houten vlonder en zit heel behaaglijk! Enige nadeel is dat er kieren tussen zitten en er is deze week een schaar tussen verdwenen! Ik vind het een beetje eng! Ben de hele week bang geweest dat er een breinaald tussen gaat verdwijnen! Gelukkig niet gebeurd!

De jonge zwaluwen spelen dat het een lieve lust is. Ze buitelen door de lucht en vliegen al heel goed! Ze zijn er  alle vier nog. Dan roept de vader hun binnen in het nest! Het wordt nacht, in het nest er naast zit moeder. Ze broedt al 7 dagen op haar nieuwste eieren. Vader brengt moeders af en toe een pier. Zo leuk, je zit dit door de glazen deur! 

De dag stond in het teken van afscheid en klaar maken voor de terugreis. 

Vanmorgen heb ik gedaan wat ik zo heerlijk vindt: in blote voeten op het natte gras in de tuin! In mijn nachthemd! De zon scheen en de dauw lag over de heuvel. Ik heb gekeken bij de slaplanten en de door ons gepote tomaten! Ik pluk een schaaltje frambozen van de struik! We maken een yoghurtje en doen iets wat we nog nooit gedaan hebben! We eten deze op, op de slaapzaal met het uitzicht over het dal! We zitten er heerlijk een half uurtje! Genieten! 

We willen graag nog een tocht maken. Maar dat blijkt lastig! Eerst komt er bezoek. Een man die hier overnacht heeft wil graag de herberg aan zijn vrouw laten zien! Het is niet ons bezoek en wij werken nog even door! Was, afwas en zo! Op een of andere manier komen we niet weg. Ik heb al gekookt. Ik heb wraps en brood gemaakt voor morgen. We hebben wortels gesneden  voor gewoon even lekker onderweg. Nog een telefoon uitgezocht. Deze is te klein en het geheugen is waardeloos. Etty heeft een nieuwe IPhone en niks geen gedoe met internet en zo! Ik ben er klaar mee! 

Maar om twaalf uur is het eindelijk zover! De zon brandt. Wel vervelend het mooie ochtendmoment waar ik zo van houd is voorbij. Als we weg willen gaan blijkt aan de bos die wij hebben gekregen de huissleutel niet te zitten. Alles open en bloot achterlaten is ook nogal wat. 

We maken een  piepklein ommetje en houden het oog op de herberg.  

Daarna verzamelen we de spullen en breien we een poosje! Ondertussen luisteren we naar de app Coffee Break Italiaans. Ik merk dat Spaans en Italiaans erg op elkaar lijken. Ik kan zelfs Duolingo omzetten van Spaans naar Italiaans. Zo leuk! 

In de herfst ga ik echt beginnen met Italiaans. Nu is het een beetje voor fun. Als we volgend jaar in Italië willen fietsen is het makkelijk om dit ook te kennen! 

Op de css af greep van de avond verschijnt er nog een pelgrim. Een medicijnen student die net examen heeft gedaan. We schrappen nog een restje eten bij elkaar en tuigen het op met komkommer en tomaat. Hij geniet ervan! Om 14.00 uur uit Vezelay vertrokken en om 19.30 uur was hij hier! 25 km op het heetst van de dag. Hij wil morgen om 10 uur vertrekken. We helpen hem uit de droom en leiden hem in, in de wereld van het pelgrimeren. Om 8 uur eigenlijk de herberg verlaten! 


We genieten van de avond! Het is heerlijk op het terras. 

Ik wilde citroenen en gemberwortel meenemen als cadeautje voor MijnMaatje. Maar door dat we niet weg konden, lukte het niet om iets te halen. Ik heb de kruiden van Etty gekregen. Kan ik thuis voor MijnMaatje ook deze Nepal thee maken! Zo’n laatste avond was vroeger dubbel lastig. Ik wist dat mijn werk weer begon en zag daar tegen op! Nu is het ook lastig? maar meer omdat deze plek zo heerlijk is! Er hangt zo’n sfeer! Sommige stukken van de herberg zijn 1000 jaar oud. De weg die er langs loopt is de Romeinendijk! De naam geeft het al aan! Deze stille serene sfeer hangt in en om het huis en de tuin! 

We genieten en zo glijdt deze 13de dag over in de nacht! 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten