maandag 12 juni 2023

De tweede dag De tuin

In de tuin gewerkt
De was gedaan
Menu
Tomatensoep, groentelasagne met salade, fromage Blanc met vlierbloesemsap

De eerste gasten vertrokken om zes uur. Zonder herbergontbijt, maar met pelgrims ontbijt. Toast met jam en thee. 
Hadden niet begrepen dat ze ook nog brood zouden krijgen. 5 Over 6 waren ze weg. Zonde dat we hiervoor op moesten staan. Nou we? Etty en Yvonne. Ik sliep nog heerlijk! 
Maar om 7 uur was ik wakker en heb ik de was en de kamers gedaan! Na 10 jaar ervaring kan ik dit snel. 
Daarna hebben we heerlijk het vertrouwde rondje gelopen! We kennen deze tijd van het jaar niet.  De natuur is zo fris en mooi! We zien de granen nu op het land. We zien haver, luzerne, tarwe. We steggelen nog over of het nu gerst of rogge is. 
Thuis zoeken we het op! 
We laten dan onze handen wapperen in de bloementuin! Doen we anders nooit! Maar met z’n drieën na twee uur flink er aan ziet de voortuin er goed uit! 
Dan krijgen we onverwacht bezoek. Twee pelgrims komen lunchen! Er was nergens iets open! Ze hadden geen ontbijt gehad en geen lunch. Wat gezellig, maar zijn lid van een soort Bitcoin club zonder winst oogmerk! Het is ons niet helemaal duidelijk, maar duidelijk is wel dat ze niets van de overheid moeten hebben. Na anderhalf uur breken we op, want anders komt er niets meer uit onze handen. Na een leuke donatie zwaaien we ze uit. 
We werken nog de was af, treffen voorbereidingen voor  het diner, douchen en blazen een uurtje uit! 
We winkelen in de voorraadkast en het menu is tomatensoep en een heerlijke lasagne met aubergine bladeren. Hij is heerlijk!
De gasten komen uit Nederland! Ze zijn vorig jaar begonnen. Door omstandigheden moesten ze eerder terug. Vanaf Troy pakken ze de draad weer op! Het is erg gezellig! 
We wassen af en doen nog een klein rondje tuin. Het is op dit moment van het jaar langer licht! Wel tot half 10. 
De tweede dag…….





Geen opmerkingen:

Een reactie posten