vrijdag 23 juni 2023

De twaalfde dag

Klusjes: dagelijkse dingen 

Menu: soep, bietenrisotto, salade, yoghurtje

Gisteravond  laat hoorden we dat we wel een dagje uit konden. We hadden andere plannen, maar dat konden we niet meer zo snel realiseren! 

Bovendien is het slecht weer dus lopen was niet zo’n optie. 

Maar in de herberg en op de Camino moet je flexibel zijn! 

5 Pelgrims de deur uitwerken in de regen is ook wel een ding! De laatsten gingen om 10.00 uur de deur pas uit! Dan nog 2 wasmachines met was draaien en binnen ophangen kost ook wel even energie! 

Ik vind op een van de bedden een oplader! Gezien de pootjes een Amerikaanse! Hij moet van Amanda zijn!  Die loopt alleen de lange route naar Senserien! Zonder oplader kan een pelgrim niet. We hebben geen nummer van haar, maar wel van haar wandel partner, Sebastiaan. Hij gaat vandaag weer naar Vezelay! Hij heeft een huis gezien die hij wil kopen! We appen hem en we hebben een afspraak in de basiliek! Om 14.00 uur! Dan schijnt de zon, als der schijnt op het middenpad en heb je een soort statie weg! Gisteren bij de langste dag komen mensen van heinde en verre om dit benoemen te zien! Natuurlijk stopt dit niet een dag later! Dus wij gaan dit vandaag zien! We zitten vraag om 14.00 uur in de basiliek. Wachtend op de zon en op Sebastiaan! Ik val zittend in slaap! Helemaal munt! Gisteren een super drukke dag! Vannacht om 5 uur wakker. Toen zorgen of het brood in de brood bak machine wel goed gaat! Ik sluip naar beneden. Hij doet het zo goed dat hij tegen het deksel aan zit! 

Maar er is vers brood voor onze pelgrims! Daarna doe ik mijn ogen niet meer dicht. 

Eer wandelen een paar keer de hoofdstraat op en neer! Passen een trui, praten met een groepje Braziliaanse vrouwen, bewonderen een mooi fiets, lopen wat souveniers, drinken 2 keer koffie, missen de mis en uiteindelijk treffen we de pelgrim Sebastiaan! Er horen aan hoe de bezichtiging is gegaan! Verrichtten onze goede daad. Worden door Sebastiaan geprezen voor onze behulpzaamheid!

Dan gaat onze huismobiel een paar keer af! We redden ons prima! Gelijk de telefoon op mee luisteren en ik doe de Translator app aan en vervolgens lezen er het gesprek in het Nederlands mee! We spreken het antwoord in het Nederlands in en verzenden dit via de app in het Frans naar de pelgrims en bevestigen zo hun reservering! We geven elkaar een schouderklopje! Goed gedaan dames! 

Morgen nog een dag! We passen dan op het huis en gaan zaterdag weer naar Holland! 

De twaalfde dag! 










Geen opmerkingen:

Een reactie posten