dinsdag 20 juni 2023

De tiende dag: buffelen

 Klussen 

In de voortuin gewerkt

Grote beurt bovenverdieping 

Opgeruimd: vuilnis en zo


Menú 

Groentesoep 

Pasta met groente 

Toetje met kruisbessen 


Wat een dag! Ik heb 10 km gelopen in de herberg! We hadden gisteren 6 pelgrims. 6 Bedden verschonen, van 6 bedden beddengoed en handdoeken! 

3 kamers poetsen en bed van Yvonne gedaan! 

De wasmachine doet zijn werk! Maar het weer laat ons qua was in de steek! Alles bijna droog en toen echt een paar uur gestage regen! Alles weer naar binnen in de salon. Bijna droog en dat droogt wel. Dus niet! Alles weer op de drooglijnen in de bovenhal! Van een pelgrim naar 2 pelgrims naar 4 pelgrims en morgen weer 5 pelgrims! Dit waren toch rustig weken????

De pelgrims van gisteren zijn erg tevreden en kunnen slecht wegkomen! We maken foto’s en zij van ons! We bekijken de hike packing van de fietser. Hij fietst 150 km per dag. Is vanaf ons in 11 dagen in Santiago! 

Dan nemen we afscheid van Yvonne! Zij moet morgen werken en gaat naar huis! We zwaaien haar uit voorzien van een zelfgemaakt brood, thermoskan met heet water druiven, wortels en een yoghurtje! 

Als het huis glimt als een spiegel door de door mij mee genomen raam doeken( wat scheelt dat een werk en wat een prachtige resultaat) blazen we uit! 

Dan arriveren de pelgrims in de stromende regen! Dat gebeurt niet vaak! We zetten koffie en thee en gaan koken! 

De maaltijd is weer super gezellig. Een jong stel en een vrouw alleen van rond de 60! En een man alleen van, ook ruim boven de 60! 

Dan hebben we gedoe met de voicemail en telefoon. Mensen bellen en dag gaat, maar die voice mail. Met de Google app ernaast, kunnen we de boodschappen goed volgen! De techniek staat voor niets! Een pelgrim komt helpen afwassen, terwijl wij pieren met de voicemail. Met Google Translate maken we een prachtige tekst en sturen dit per SMS. 

Een van de andere pelgrims wijst ons op een bord dat overwoekerd is door struiken. Van de week is ook al iemand fout gelopen, dus gaan we gelijk na de afwas op pad gewapend met de snoeischaar! Na enig zoeken vinden we het verstopte bordje! 

We komen tot de conclusie dat we elke dag zoveel nieuwe dingen leren. Techniek, de tuin, ict!! Noem maar op! Ik heb ook geleerd dat mijn Duolingo waarop ik Spaans leer met een tik op een buton van Spaans om kan zetten naar Italiaans! Samen met Etty die ik daar ook een poging toe. Etty heeft plannen voor Italië. En wij ook! Gisteren waren er pelgrims en die hebben een route vanaf Nantes tot Vezelay gemaakt. Daar sluit de weg aan op de Canterbury- Rome. Ze mochten bij de start zelf de paus ontmoeten en waren daar nu nog zichtbaar geëmotioneerd van! Dus ook nog een loop opties! 

Maar voor vandaag: genoeg! 

De tiende dag! 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten