woensdag 14 juni 2023

De vierde dag: Thee

Klussen

Lindebloesem voor thee geplukt

Place mats geboend en gewassen

Hoeslakens voorzien van nieuw elastiek 

Ramen gewassen


Menu

Mosterdsoep

Wortel risotto met salade 

Fromage Blanc met rabarber saus


Het was weer een drukke dag! 5 pelgrims de deur uit helpen is een klus! Zeker als ze het samen gezellig hebben. Dan volgen er fikse fotoshoots onder het naambord.

De herberg werkt volgens donatievo systeem. Dat betekent dat de kosten tussen de €25 - 30 zijn! Draag je de herberg een warm hart toe, mag je meer geven. Geef je minder dan heb je daar redenen voor. Ondanks de gezelligheid was de opbrengst te weinig! Ik merk dat ik daar last van heb. Hebben we iets niet goed gedaan? Waren er mensen bij die gewoon te weinig geld hebben? Zijn mensen vergeten om iets in het potje toe doen? Hebben mensen dit expres gedaan! Erg lastig! Ik ben er verdrietig van. Ook een beetje doos! Er is ook flink wat bier gedronken en dat is nu gewoon niet betaald. We hebben het er samen over. Zouden we hiermee als we de eigenaar van de herberg waren tegen kunnen? Ik merk dat ik het heel lastig vind.

Maar we herpakken ons. Op de trap plukken we lindebloesem van de meer dan honderd jaar oude lindeboom. We moeten dit in de ochtend, liefst met dauw, plukken en dan drogen voor thee! Dat drogen in de schaduw valt niet mee met de vele vogels en de wind! We proeven de verse bloesem thee, maar zijn niet enthousiast! 

Dan leef ik me uit met mijn raam doeken. De herberg vind kleine ruitjes en de verf bladdert welig! Ramen wassen in een gedoe! Maar met de doeken! De ramen schitteren je tegemoet! Even als de douche en wasbakken! 

We eten de restjes van de avondmaaltijd op de veranda achter het huis. Uit de zon, want het is vast over de dertig graden! Wat een uitzicht!

‘s Middags prutsen we aan de hoeslakens. We repareren er 6 en deze kunnen weer een tijd mee! Wij zou dat nog doen in deze tijd! Het is een klus, maar het kan wel!  Drinken liters thee! Nee geen lindebloesem thee! 

Ik bak een bananen brood van een fles met meel die in het kerstpakket van MijnMaatje zat! Hij lukt super goed! Kijk naar naar de foto’s!  En dan is het al weer avond? Waar blijft de tijd?

Onze enige pelgrim, met hond, is een Frans meisje! Ze heeft haar baan als ingenieur in de fabriek op gezegd. Ze vond het vreselijk! Ze heeft een een “ van” gebouwd. Een soort zelfgebouwde camper. Voor de winter is deze te koud! Nu woont ze in een tiny house! Waar ze van leeft?? Geen idee. Ze loopt nu met haar hond de Camino. Zo sneu, de hond heeft zere pootjes! 25 Km is voor Hond te veel! Wat een toestand. Ze wil nog 10 dagen lopen. Ik kan het niet laten. Ik adviseer een Corbigny een kinderwagen te kopen voor de hond! Dan kan de hond daar in! Iedereen kijkt mij aan? Is dat dan z’n raar idee? Ik wil het ook gaan doen, maar dan in de tent en kook spullen mee te nemen. Op de Camino trof ik iemand die het van plan is! Het lijkt mij ook wel wat! 

Etty trakteert ons op thee! Nepalese thee! Gember, kardemom, kruidnagel, citroen en honing! Dat smaakt tenminste! 

De vierde dag….


Geen opmerkingen:

Een reactie posten