zondag 5 september 2021

Dag 1 2021

Het  was wel een ding. Ik moest de afgelopen dagen nogal buffelen op mijn werk om weg te kunnen. We gaan verschillende dingen doen in de herberg. Routes lopen, de omgeving verkennen en een dikke week in de herberg. Door de Corona is alles anders dan anders. Afstand houden, toch nog mondkapjes. 
De aantallen pelgrims zijn vele minder op pad dan anders. Nog niet alles is open, dus niet iedereen die zou willen gaat op pad. Wij beschouwen deze zondag als een rustdag. Gewandeld en bramen geplukt. Van huis had ik kleine glazen potjes meegenomen. Grote potjes komen niet op als je maar met tweeën bent. Een van de andere vrouwen had geleisuiker meegenomen. Gewandeld en onder tussen bramen geplukt. In verband met de Corona verblijven wij in het herberghuis. Normaal wordt het verhuurd, maar nu is dit onze verblijfplaats. Zo kunnen we afstand  houden. 
Morgen lopen we de route van de Camino naar Vezelay en de dag er na terug. We nemen alleen het hoognodige mee. 
Het is niet druk in de herberg. Het fruit is bevroren. Jammer. Door de Corona zijn de voorwaarden ook niet op gegaan. Dus courgettes inmaken hoeft ook niet.
Mijn wandelschoenen zijn eigenlijk af. Ik heb nieuwe, maar kan er niet toe komen om ze te gebruiken. Ze zijn nog zo mooi. Maar in de herfstvakantie maken we een tocht naar Kevelaar. 125 km geloof ik. Kevelaar is een bedevaartsoord. Vanuit Hengelo gld lopen we er naar toe.  Dat kunnen mijn oude wandelpantoffeltjes niet meer aan. De nieuwe zijn nog niet ingelopen. Dat moet de komende tijd nog nog gebeuren. De komende dagen kunnen de oudjes nog mee! Ik kijk er naar uit!
Ik sluit af. Ik moet de rugzak inpakken. Uit de berg warme kleren, wandelkleren, oude kleren, zonnejurkje en snoertjes voor de IPhone moet ik nog bekijken wat ik meeneem. Hier is geen winkel. Daarom hebben we alles wat er is aan eten bij elkaar gelegd. Een broodje, crackers pinda’s appel, bananen. We komen verder er mee dan dat we dachten,

1 opmerking: