zondag 16 april 2023

Que gloria Wat een heerlijkheid!!!

Na een redelijk vroege start zijn we voor 12 uur bij de herberg. Vroeg, maar logisch na een kleine 17 km! Gisteren was de route ook kort, maar door het lopen door de prachtige stad stond uiteindelijk de teller op 30 km. Met de knie ging het vandaag prima! Met wat meer rusten en koelen daar waar het kan, lijkt het goed te gaan! 
De route vandaag was schitterend! De stad uit is altijd even een dingetje, lelijk en langs een drukke weg. Maar toen, dit stuk kan ik me nog heel goed herinneren van 2019, prachtig, langs een stuwmeer en dan via glooiende heidevelden. Maar dan geen heide maar lavendel! Wat een pracht! We komen nog een fietser tegen uit Zwitserland! We praten even en dat breekt ook altijd een stuk van de dag! 
Wat een dag gisteren! We genieten er nog steeds van na! De prachtige wandeling, de mooie stad, het concert in de avond. Dit is echt een Camino cadeautje. Ook nog gewoon tijd voor even kletsen voor de herberg met verschillende pelgrims kon ook nog. Mensen zijn zo verschillend. De een is blij met een stuk knoflook dat nog in een herberg lag. De ander koopt een doos met eieren, om vervolgens te ontdekken dat er alleen een magnetron is en geen schaal of zo. Daar zat ze met de eieren. Meenemen is ook geen optie!  Ik mocht ook een ei en volgens mij kun je  in een diep bord rustig een omelet in de magnetron maken. Inderdaad dat lukte en we hadden een heerlijk stokbroodje met omelet. Sommige mensen zijn zo heerlijk naïef en de ander zo praktisch. Maar goed, iedereen doet het maar op zijn eigen manier! De dame met de eieren had geluk. Er waren ook fietsers met een camping uitrusting en op voorwaarde van een ei, heeft hij alle eieren gekookt. Waar je druk mee kunt zijn. Maar het werkt verbindend. 
MijnMaatje doet nu onze was en ik schrijf. Lezers die me vaker volgen weten het, ik heb de pest aan wassen. Dat geklaai met natte spullen die slecht droog worden. Maar nu, ideaal,  je wast en alles is binnen no time droog! Ik was mijn broek bijna dagelijks. Het is zo stoffig. Een al dat stof rond je bed met kleren die daar uitgangen met al hun stof!! Lijkt me ook niet goed voor de longen. 
De herberg is een oude woning. Eenvoudig, maar je kunt wassen en koken. Alles wat je nodig hebt. Een prachtig terras  Er is ook nog een supermarktje. Voor 6 euro hebben we spullen voor een warme hap en fourage voor morgen onderweg. 
Ik had alleen een koude douche, maar ook dat is met dit weer geen probleem. Je bent zo weer warm! We hebben nog nooit eigenlijk dit weer gehad! Heerlijk! Meestal is een Camino koud en nat! 
De hele middag ligt nog voor ons! Luieren, na genieten van de muziek van gisteren( MijnMaatje is bezig met de film) Duolingo, breien en schrijven. De middag kont wel om. 
Langzaam stroomt de herberg vol! We zijn de enige Nederlanders. Er zijn twee Franse fietsers, iemand met 2 paarden, Martine en Christiaan, de Duitser en een Spaans meisje. We hebben een genoeglijke middag. Mijn sok heeft een hiel en Albert is geportretteerd door een van de Franse fietsers, die een klein dagboeken met waterverf tekeningen bij houdt. De hond van de pelgrim met het paard zoekt steeds mijn gezelschap en ligt uren onder mijn stoel! 









2 opmerkingen:

  1. Hoi Frida en Albert! Heel toevallig ( is het wel toeval?) Dacht ik even kijken op jouw blog! En wat zie ik: jullie lopen al! Vanuit Sevilla begrijp ik!? ( mooie stad!) Het is mijn doel vlg jaar weer een stukje te lopen! Ik heb 4 weken geleden een nieuwe heup gekregen, dus nog even geduld! Ik loop al bijna een jaar niet helaas! Maar wat fijn voor jullie en wat ik lees is met jouw maatje als pensionado!! Lieve groeten! Buen camino!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Meestal is de camino koud en nat schrijft ze: misschien moet ik mijn plannen voor volgend jaar snel wijzigen...

    BeantwoordenVerwijderen