zondag 10 september 2017

Drie Engelen in de keuken....

Elke morgen is het een ritueel om de pelgrims uit te zwaaien. Op de een of andere manier voor pelgrims een bijzonder moment. Sommige zijn uren bezig met het heen en weer schuiven van spullen. Heel af en toe vertrekt er iemand zonder te groeten. Bij anderen wordt er uitbundig gezoend. Sommige zijn ontroerd en moeten bijna huilen. We maken veel foto's. Van pelgrims alleen, soms met ons erop. 
Als de pelgrims weg zijn rennen we naar het gastenboek. Het is immers niet onze eigen herberg. We willen het voor Arno en Huberta graag zo goed mogelijk doen. Gelukkig staat er eigenlijk altijd iets vriendelijks in. Het is niet ons dagelijks werk, dus het koken en zo, is best spannend. Maar vanmorgen stond er wel iets heel leuks in het boek: 


Het is wel erg leuk om " de drie engelen" genoemd te worden. De liefde van de man gaat door de maag. Of dat nou een Nederlandse man is  of een Franse man, er wordt hier goed gegeten. Maar ook de vrouwelijke pelgrims smullen. Willen  graag weten hoe we aan de recepten komen. De leidraad is wat er over is van de vorige dag en wat er in de tuin op moet. Dan kijken we op internet of we iets kunnen bedenken. Soms zijn bepaalde ingrediĆ«nten er niet(komt bijna niet voor) en dan maken we ons eigen  recept maar.  Eigenlijk lukt dit altijd! Maar we hebben altijd een plan B, voor het geval dat.

Gisteren was natuurlijk wel een beetje over de top met een gevulde courgette. Maar erg leuk. Vandaag vroegen we ons af wat je met salie kunt. De tuin staat er namelijk vol mee. We kwamen toen op een recept voor een tomatencake met salie. De tuin staat ook vol met heerlijke tomaten. Als kind vond ik ze vreselijk,, maar hier..... ik eet er elk uur wel een.
De tomaten cake is voortreffelijk gelukt. Vandaag hadden we courgette soep met madras, nog een restje frittata.  Deze hebben we opgepimpt met salie en kleine tomaten. Nog een kleine wrap met een restje en een heerlijke groente schotel met wortels, koolrabi en gele pompoen met honing en sesamzaadjes. Als toetje bananencake en een klein vlutje fromage blanc. In een woord heerlijk...
Zo uit de tuin, zonder pakjes, zonder vlees, zonder suiker......  Gewoon de smaken uit de natuur kunnen proeven. Bramen zo zoet, tomaten zo smakelijk, als de 3 engelen willen we nog wel een poosje doorgaan! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten