zaterdag 3 september 2022

Herbergieren Dag 2 De eerste dag..... wennen!

De titel van het blog is niet erg inspirerend, maar de boog kan niet altijd gespannen zijn. Ik merk dat de reisdag altijd best inspannend is. We moeten, ik moet echt bij komen. Het matras op zich is prima, maar hij loopt schuin af. Het voelde net of ik steeds van bed afgleed. Maar verder prima geslapen.

Vanochtend hoefden we nog niet voor de pelgrims te zorgen, maar de afwas en bedden waren wel voor ons. We hebben de 3 pelgrims uitgezwaaid. Voor de nieuwe pilaar met schelp en km naar Santiago. Ik geloof dat het nog 1625 km is. 
We maken eerst een yoghurtje van fromage blanc, havermout en allerlei vruchten. Is gewoon heerlijk! Dan starten we langzaam op. De wasmachine gaat aan. Bedden worden verschoond en de natte ruimtes maken we netjes. We maken een plan voor het eten. Er is nog wat van gisteren en met de mee gebrachte groenten maken we een nieuw menu. Ik maak de soep, Yvonne een groententaart van restjes, Etty sperziebonen en gebakken aardappeltjes en een de  toetjes. 

Dan komt het herbergmaatje Etty met iets op de proppen. 3 Pakjes.  Het is haar 10 de jaar als herbergier. We hebben alle drie een pakje, met schelpjes.  Ze heeft door haar buurmeisjes armbandjes laten maken. Een roze voor haarzelf en een blauwe voor Yvonne. Een paarse voor mij! Super leuk!  Ik realiseer me dat ik dit werk al 11 doe. En samen als drietal doen we dit sinds 2014. 

In de middag begin ik aan mijn nieuwe haakwerk. Ik moet 32 lapjes maken. 12 van een kleur en 20 met verschillende kleuren. Het lukt me deze middag om tussen het koken door 5 lapjes te maken.  Ondertussen hoor ik dat MijnMaatje bij zijn eerste camping is. Het was voor hem 104 km. Hij staat op de camping in Kessel. Het was heerlijk weer voor hem.

Vandaag hebben we 5 pelgrims. Een Franse man, 2 Duitse meisjes en 2 vriendinnen die elkaar op de Camino hebben ontmoet. Een Nederlandse vrouw en een Australische vrouw. Ze lopen nu voor de 5de keer of zo. Aan tafel is het erg gezellig.  

Na het eten wassen we af. We lopen nog de berg even af en op in het licht van de halve maan. We drinken thee met een lekker meegebrachte chocolade bol. Yvonne maakt de  stempels. 

Morgenvroeg gaan Etty en Yvonne naar de mis. Ik blijf thuis om voor de pelgrims te zorgen. 

Het was een goede dag!
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten