zondag 16 april 2017

Spreuk van de dag: Niet elke dag is goed, maar er zit iets goeds inelke dag

Van de collega's heb ik een zakje met spreuken voor onderweg ontvangen. Heel erg mooi en ik ben er dan ook erg blij mee. Zowel met de spreuken alswel met het gebaar van de collega's.
Vanmorgen bij de eerste pauze heb ik een spreuk gepakt. Ik trof deze. Eerst vond ik het beetje jammer.  De dag voelde juist vandaag erg goed. Nadat we de metro uitgingen en we echt op weg gingen, voelde het weer zo goed om op weg te zijn. Ondanks alle trubbels van de benen en kuiten en zo.
Maar toen ik er over nadacht, kwam het gevoel op van hoe toepasselijk.
Ik ken de spreuk en deze heeft me 5 jaar terug zo op de been gehouden. Door alle ellende van toen, heb ik steeds gedacht, ik moet geen zeurend negatief mens worden. Wat er ook met me gebeurd, mensen zullen me niet uit de weggaan, omdat ik verzuurd ben.
Op advies van de psycholoog heb ik toen elke dag drie lichtpuntjes van de dag genoteerd. Soms was dat erg moeilijk. Als alles een grijze brij is, valt het niet mee om het licht te blijven zien. Maar het werkt naar twee kanten. Als je goed kijkt, is er toch elke dag wel iets goeds te noemen. De andere kant is, dat je ook bewuster om gaat met een dag en tijdens de dag al kijkt naar de positieve dingen. Dan gebeuren er best nog nare wel nare dingen of heb je shit gevoel over de dag, maar je zakt er niet in meer zo in weg.

Ik kon heel goed mopperen en zeuren, maar de winst is dat ik dit veel minder doe. Het levert niets op en de mensen om je heen trek je ook mee. Met een positieve kijk bereik je meer, heb ik inmiddels gezien en geleerd.

Wat toepasselijk dat ik juist deze tekst trok vandaag. Toen ik uit de metro stapte was ik zo blij met deze dag en dat ik weer mag genieten van deze Camino. Ik denk dat ik nu na 5 jaar kan zeggen, dat het me alles mee heel veel pijn heeft gedaan. Ik ben ook wel getekent door wat er is gebeurd. Maar het heeft me ook heel veel gebracht. Ik ben niet dat ik ooit in het hele pelgrimsgebeuren was beland. En als ik zie hoeveel me dit steeds brengt. Hoe ik hier van geniet. Wat ik steeds weer leer en hoe ook dit me vormt, mag ik dankbaar zijn dat me dit is overkomen. Ik ben een rijker mens geworden. En ik niet alleen, ook MijnMaatje is hier e blij mee. En wat dacht je van deze supercollega's die me zo'n prachtige cadeautje meegeven voor onderweg! Ik voel me een gezegend mens! 

Vanavond trok ik een tweede spreuk: " Als een goede dag slecht is, hoe slecht moet een slechte dag dan zijn." Ook wel toevallig, de spreuk zit in de zelfde lijn. Het dwingt je om naar de goede kanten van de dag te kijken. Een oom van MijnMaatje zei: " Elke dag is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen." 
Volgens mij wel weer genoeg beschouwingen voor een eerste dag! 
2 opmerkingen:

  1. oh, ik heb ook zo'n zin om mee te wandelen! Wat betreft krampen in kuiten en scheenbeen: heel vaak magnesiumtekort! Zie dit bijna dagelijks tijdens mijn werk. Aanvullen met magnesiumcitraattabletten (geen magnesiumoxide, dit glijdt zo door je lichaam heen). 400 mg per dag. Tussen de maaltijden door innemen (1 dd) want magnesium heeft maagzuur nodig om opgenomen te worden.
    Veel plezier met lopen. Groeten TM

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Trix
    Ik heb net de verkeerde dus. Zal hier kijken of ik citraat kan krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen