donderdag 20 april 2017

Spreuk van de dag: Op het moment dat je negatieve gedachten door positieve gaat vervangen, krijg je positieve resultaten.

Weer een mooie tekst komt er vandaag uit het zakje. De tekst komt volgens mij uit het gedachten goed  van oplossingsgericht werken. In Nederland vertegenwoordigd door Coert Visser en Gwenda Schlund Bodien. De grondleggerster Insoo Kim Berg. Deze kwam als maatschappelijk werkster bij probleem gezinnen. De normale manier van werken hulp in deze situatie niet. Vervolgens vroeg ze naar wat wel goed ging en wat wel lukte. De schaalvragen komen ook hiervan. Het blijkt dat deze werkwijze beter werkt als de cognitieve gedragstherapie. Een evidence-based aanpak. Elke keert komt dit op mijn pad. 
De kreet " De toekomst kun je creëren" hoort hier ook bij. En dat hoort zeker bij deze spreuk.  Je kunt blijven hangen in negativisme, maar dat trekt iedereen mee naar beneden. Ik geloof in een glimlach en een vriendelijk woord. Ik zie dat onderweg. Niet iedereen durft zomaar contact te maken, maar met een grapje en een lach, komen mensen los. 
Ik moet hierbij ook denken aan Fernanda van Casa Fernanda. Zo'n vrolijk betrokken vrouw. In staat om sfeer te creëeren om zich heen. Tot nu toe de leukste plek waar we zijn geweest. In andere herbergen moet je het echt helemaal zelf doen. Als je met niemand praat, praat er ook niemand tegen jou. Zij maakte door haar ontvangst de sfeer zo dat er direct een groepsgevoel ontstond. 
Ook weer bijzonder, leest MijnMaatje me net een bericht voor uit een Nederlandse Facebookgroep van de Camino, dat er iemand gevallen is op de etappe voor Casa Fernanda. Bij aankomst is ze direct met deze pelgrim maar Ponta de Lima gereden. De pols bleek gebroken en de tocht moest worden afgebroken. Vandaag schrijft de man het verhaal en zegt dat ze volgend jaar een nieuwe poging gaan doen. Ondanks de pols was het verblijf in Casa Fernada zo bijzonder, dat ze gaan voor een nieuwe poging! Mag je zelfs twee keer deze sfeer proeven en ondergaan!

1 opmerking:

  1. Met deze spreuk moeten we als gezin maar eens aan de slag: negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten om positieve reacties te krijgen. Wat zou dat fijn zijn!

    BeantwoordenVerwijderen