vrijdag 24 april 2020

De achtste dag van de Camino anders dan anders: "Het licht is een genot."

Het was me het dagje wel! Het is maar goed dat de tekst van de dag zo opbeurend is! De tekst is eigenlijk nog langer en is eigenlijk geheel in de strekking van: "het kan nog erger".
Vanmorgen hebben we afscheid genomen van het heerlijke appartementje in Bolsward. Een prachtige plek. En hoe toepasselijk de naam"Een licht verblijf in..." en inderdaad het licht was een genot. De de zon die ons 7 dagen heeft omringd, maakte dit verblijf tot een extra feestje.

Gelukkig gaat het met mijn hooikoorts prima. Dat is super, want dan kan ik er gewoon beter tegen.  En dat was nodig, want het was een dag met nog veel obstakels. We moesten verkassen. Er moest een brief naar ouders, zowel voor de scholen van MijnMaatje als naar mijn school. Iedereen moet er wat van vinden, het moet professioneel overkomen. Je wilt ook graag wat voor de kinderen betekenen in de vakantie.Dus er moesten  nog bladen met tips bij....  We moesten nog boodschappen halen..... en ga nog maar even door.

Na de middag verkasten we naar het volgende verblijf. Een prachtig houten huisje midden tussen de weilanden. Het ziet er schitterend uit! We slapen in bedsteden. De stoelen en bank zijn heerlijk! Wordt verwarmd middels een petroleum kacheltje.
Het is nog wel even een dingetje dat het internet traag is. Up loaden van de nieuwsbrief duurde 45 minuten. Er is geen wc en douche. Daarvoor moeten we dan het huisje uit en naar de schuur lopen. En dat is over een vlonder boven het water.  Voor 's nachts nog wel even wat. Het huisje is nostalgisch van inrichting. Prima. Het is ruim en het uitzicht is fantastisch. De zon komt op precies bij het terras. Gewoon super mooi.

Ik weet niet precies waar Cornelis Jetses zijn schoolplaten heeft getekend, maar het zou zo hier kunnen zijn. Op zo'n schoolplaat van Jetses zie je vaak veel dieren en planten bij elkaar. Zo veel dat je denkt dat het speciaal voor de tekening bij elkaar is gezocht. Maar hier klopt het wel. De planten groei aan de kant van de sloot, de eenden in de sloot, de vogels, de nestjes in de rietkragen...
Vanmorgen zagen we een moedereend met wel 5 jonge eendjes.

De dag was weer lang genoeg. Het is genoeg voor nu.
Morgen een gewoon ontspannen dag hoop ik!! De afgelopen dagen waren zwaar genoeg.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten