zaterdag 13 april 2024

Dag 10 Camino del Norte Mendata

 Een geweldige route vandaag! Prachtig! Langs bergen en dalen, langs wateren der rust, langs beekjes en bloemenweiden. Zo mooi! Af en toe herken ik plekken, waar ik andere jaren heb gelopen!  

We nemen alle rust voor de route van deze dag. We hebben gereserveerd, dus kunnen zeer langzaam aan doen.  Maar niet vroeg op staan is in een herberg als deze een opgave! Om 6.15 gaat het licht aan en horen we muziek die je niet zou verwachten bij een klooster! Popmuziek uit de jaren 80! Luid en duidelijk! De hospitalero trekt bijna de sheets onder je billen vandaan! Het gaat met grof geweld. De groep die 31 km loopt is al weg als wij om 7 uur bij de toiletten zijn. We zetten de rugzakken in de leefruimte bij de koelkast om ze te vullen. Ook deze worden hardhandig verwijderd. Je gaat een beetje raar weg zo! 


We lopen anderhalf uur, nemen dan een pauze in een dorpje. We eten onze yoghurtjes. Gisteravond hebben we een tortilla in de magnetron gedaan! Met de wortels en paprika heel lekker. De tortilla was voor erbij, maar vulde zo dat we aan het broodje gezond niet toekomen! Geen probleem deze kwam vandaag ook wel op. 

De route is zo prachtig! We genieten met volle teugen! Nemen onze tijd! Pakken een bak koffie op een terras en bellen uitvoerig met een vriendin. 


Vlak voor de herberg zien we in eens een hele groep pelgrims. Wel dertig! Hier heb ik de balen van. Lopen we zo mooi en is er in eens deze opstopping. Wat blijkt? Er is een autorally. Gewoon op de weg. Bij de groep zitten ook pelgrims die gisteren bij ons in de herberg zaten. Deze zijn vroeg weggegaan. Ze moeten vandaag 31 km afleggen en zijn als wij ze treffen iets over de helft van de route. Ze hebben eerst een uur moeten wachten en daarna nog een keer 45 min. Wat zal je dan balen en dan om 14.00 uur nog 14 km moeten lopen in de hitte. 

Als we door de afzetting mogen, wij kwamen er gewoon toevallig net aan, is de groep ook zo opgelost! 

Dat valt dan weer mee!  Teveel pelgrims op een plek is niets. In de herberg is gelukkig nog veel ruimte. Dan heb je gewoon ook meer leefruimte. Nu om 18:00 zit ik op het zonterras. Je kunt hier nu prima in de zon zitten. Ik kijk uit op een klein akkertje! Er wordt prei gepland en aardappels gepoot! Volgens mij voor gewoon voor gezinsverbruik. Het werken in nu goed te doen! 

We hebben een heerlijke herberg met diner en ontbijt! Lekker! Ik heb wel trek! 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten