zondag 14 april 2024

Dag 11 Camino del Norte Eskerka

 Het was een heavy dagje! Op zich niet lang, 18 km maar, maar in de middag zwaar door de warmte! Klimmen en warmte gaat bij mij slecht samen! 

Op het laatste stukje, een vreselijke klim, komen we de Amerikaan van 84 achterop! Ze hadden een pijl gemist en wisten niet of ze goed zaten! Zij gebruiken weinig de gpx en dan is het lastig! Hun water was op! Hij had wat gedoe met zijn vrouw over de route! Dat snap ik heel goed! Hebben wij ook steeds. Zij was vooruit gelopen en hij terug. Zijn water was op. MijnMaatje heeft de hele tijd naast hem gelopen en we hebben ons water aan hem gegeven! Op het punt waar wij even van de route af moeten, om bij de herberg te komen, stond zijn vrouw. Ze moesten toen nog 7 km. Dat ging echt niet meer! “ Bel een taxi”, was het advies van MijnMaatje! “Of bel het hotel!” Ze zullen wel vaker met dit bijltje hebben gehakt! Maar het is wel wat! De warmte en het klimmen nekt je dan! De man kon amper meer op zijn benen staan. Via hun kwamen we er ook achter dat je ook hier de bagage kan laten vervoeren via de post. De tas krijgt een chip en online geef je steeds aan waar je bagage heen moet. Ook het betalen is ook online!  Bagagevervoer kennen we maar  niet op deze wijze! Kost, wat maar voor hun wel een oplossing! 

Wij hebben ook steeds gedoe over de route! De goede route wel te verstaan! Wij hebben beide een verschillende definitie over de goede route! Ik denk dat de plaatselijke pijlen leidend zijn. De zie je in combinatie met de weg! MijnMaatje vind zijn gpx route leidend! En zeker die van de Nederlandse Jacobsgenootschap! Ik denk dan als tweede aan mijn programma “map out”! Die download de plaatselijke situatie! Het gemopper over de slechte gpx is niet van de lucht! Ik denk, als we maar bij de volgende plaats komen. Hoe maakt toch niet zoveel uit! Door de regen en het afkalven van de bergen wisselt de route toch steeds, toch?

We moesten vandaag 17 km. In de ochtend hebben we heerlijk gelopen! Wat is alles groen en fris! Omdat we “maar” 17 km moesten, deden we alsof het een zondags kuiertje was! Hier kijken daar kijken. Een paar boodschapjes, ergens koffiedrinken, een cross fit wedstrijd gekeken, lunchen, kletsen! Zo gebeurde het uiteraard dat het staartje van de route erg venijnig werd! De knieën deden het goed, maar ik lig wel even gestrekt nu! Maar dat is geen straf! Het is een super klein, schattig herbergje, met een buiten keuken! MijnMaatje kookt weer een heerlijk maaltje van courgette, tomatensaus en pasta. We hadden nog sla voor op brood, wat we nog niet hadden gebruikt! Tomaat en appel, mmmmm. Er lag nog knoflook! Al met al lekker! 

De slaapzaal is fris en ruim! Het weer is prachtig en we genieten van de mooie plek en het heerlijke bed! 










Geen opmerkingen:

Een reactie posten