woensdag 10 april 2024

Dag 6 Camino del Norte San Sebastiaan

 Polarsteps begint altijd met de zin: wat heb je meegemaakt? Nou genoeg! Om te beginnen was er iemand die om 6:10 uur het licht aan deed! We deden vandaag maar een kleine etappe, dus hadden alle tijd. Lagen nog op één oor! Een heerlijke nacht! Door het zoute brood en in combinatie met de warmte en te weinig drinken, hoefde ik niet te plassen vannacht! Dat was wel prettig, want in deze harington viel het niet mee om er door te komen! We laten alle andere haringen voorgaan. Ik zoek me suf naar mijn tandenborstel! Ik weet zeker dat ik hem had gisterenavond. Maar waar is hij? De hele zaal is leeg en er ligt niets meer! Grrrr, dat begint al goed!! Als we om half acht weg willen regent het pijpenstelen. Voordat wij in onze pijpen zijn gehezen en de poncho’s aan hebben ben je zo 20 minuten verder! 

We halen de schade in als we met het pontje moeten. Bij het veer staan nog meer pelgrims! De klok luidt acht slagen als het pontje aan komt tuffen!  Samen gaan we in het kleine ienieminie bootje. Het bootje schudt onstuimig over de wilde baren!!

Misselijk, duizelig en onvast ter been stap ik uit!  We kunnen nu kiezen: de eenvoudige route via de fietsroute of de heavy route over de bergen. De eenvoudige route blijkt niet te vinden en zo belanden we op de heavy route! Zeker 500 treden omhoog en vervolgens eindeloos een weggetje met zwerfkeien! De route is prachtig en de regen valt in hevige buien. Soms zon, soms regen. Dé uitzichten naar zee zijn geweldig! Die onstuimig golven! Binnen de kortste keren zijn we van binnen net zo nat als aan de buitenkant van de poncho! 

Maar de beloning is geweldig! Daar waar je niet verwacht is om 10.00 uur een café in een prachtige tuin en naast het café een ambachtelijke bakker! De houtvuur brandt heerlijk! We pellen ons uit! Of pellen ons af? Ik weet het niet meer, maar de poncho’s hangen in een ommezien te drogen.

Wat maakt een café con leche dan heerlijk! 

Bijzonder: we krijgen een stempel en het café is een donativo. Niet gratis, maar naar jou waarde!! Mooi! We betalen de Spaans koffieprijs.

We lopen samen met Maria de Deense! Erg gezellig! Maar de pelgrims levensverhalen worden gedeeld! Die vallen niet altijd mee! 

Dan blijkt San Sebastiaan dichtbij te zijn! We struinen de kerken af op zoek naar een stempel! In een van de kerken is een prachtige tentoonstelling van een kruisweg statie. 12 Prachtige werken gemaakt van gebakken tegels. Ik heb van 3 een foto gemaakt! 

We lopen langs de baai en zien zelfs mensen zwemmen. Met deze golven, vind ik dat gewoon eng! 

Rond twee uur zijn we in ons hostel. San Sebastiaan heeft geen herberg. Het hostel is gedateerd, maar de douche is heerlijk! De zon schijnt! We hebben een eigen kamer! Lekker! De ruimte is net zo groot als de eerste slaapzaal van gisteren waar we met 8 mensen, o nee, 9 mensen sliepen. Witte lakens! Dat kan ik altijd zeer waarderen! 

We halen nog wat boodschappen en koken vanavond een lekkere pasta! Emotioneel was de route kort, dus geen last van mijn knie. Toch  nog 17 km op de teller! Dat is fijn, want morgen gaan we op voor een normale route! Zarauts 21 km en we overnachten in een hotel! Er is daar geen herberg. Voor het overzicht:  vanaf Bayonne naar Bilbao maken we 12 etappes. 


Ps. Het water in de douch was heerlijk, maar de eerste 10 minuten bruin. We waren net klaar met de koffie en het eten toen de hostel eigenaar kwam zeggen dat er een probleem is met het water . Ze waren bezig met de waterleiding in de weg voor het hostel. Er was een leiding geraakt. Ik had wel gezien dat alles stil lag en ook dat twee mensen de zaak opnamen. Dat was toen wij aankwamen….dus geen mosterd na de maaltijd maar geen schoon water voor de maaltijd! 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten