maandag 8 mei 2023

Caminando por la cima: Lopen op de toppen

Waar we nu weer belanden? In een prachtige kleine herberg! Vooraan in het dorp! Je zou er zo aan voorbij lopen!! Een pelgrim die we hebben ontmoet, heeft hem inderdaad ook gemist! Kwam in het plaatselijke hotel en betaalde €70 per nacht. 
Zo zonde, want de herberg is geweldig! Geen dekens, maar die gebruiken we toch nooit in zo’n herberg! Het is een gerenoveerd oud huis. In een klein dorpje behorende bij Lubian! Midden in de weilanden! Super geweldig!
De inductie kookplaat is er niet. Wordt gemaakt staat op het briefje! Leuk briefje, maar als pelgrim hen je daar niet veel aan! Nu hadden wij gisteren, omdat er geen winkel was, rijst en spaghetti gemaakt! Deze hebben we hier in de magnetron opgewarmd! Dus een warme maaltijd hebben we al gehad. Brood met kaas en een sinaasappel is voor vanavond ook goed! 
Ik type het blog op een houten keukenstoel, onder een groen frisse appelboom, met achter ons een vervallen  muurtje, met een verweerde houten poort! Een zwart witte kat likt zijn poten op het muurtje! Net achter een vogel of muis aan gezeten! De wei er achter is te koop! 
De route was prachtig! Het eerste stuk over de weg! Ze leggen hier een hoge snelheidslijn trein. Jammer voor het landschap, maar zo gaat het nu eenmaal! We lopen hoog en zien de kale toppen van de heuvels, bergen. Helemaal paars van de bloeiende heide! Met kleine stroompjes en watervalletjes! Elk uur een auto! Als we voorbij de pas zijn is er een bar die open is! Deze kans grijpen we aan! We treffen er “die Rita” en 2 andere pelgrims! Op een rijtje gezeten bekijken we het landschap dat voor ons ligt! Adembenemend! Binnen
Blijken ook de 2 Braziliaanse echtparen te zitten! Deze lopen van het begin met ons op! Spannend om zo’n reis te ondernemen. Je bent toch 7 a 8 weken onderweg! Het zijn vrienden. Het vraagt wel wat van de vriendschap! Nu heeft een van de dames een zere voet! Elke keer als wij haar zien loopt ze slechter. Hoelang houd je vol? Hoe doe je het als een moet stoppen? Stoppen de anderen dan ook? Stel dat deze reis een diepe wens is van een van de groep? Door jou valt dan deze wens in duigen?  Lastige kwestie!
Het dorpje Lubian is prachtig! Omdat het er niet zo heet wordt een mooi oord voor een tweede huis! 
Het wordt niet druk met pelgrims. 16 Plaatsen en 7 pelgrims! Het lijkt dat de rust is weer gekeerd op deze Camino! 
En wij? Wij genieten van de zon op het bankje na ons avond eten! 

Ps zo grappig vind ik het! Nooit geweten: parasol = betekent para - voor , sol - zon! Dat krijg je als je Spaans leert! 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten