woensdag 17 mei 2023

La posada más bonita: De mooiste herberg


Echt,  we zitten nu in de prachtigste herberg van heel de route! Nu is de herberg niet het belangrijkste! Maar het is zo fijn als je een comfortabele plek hebt. Het gebouw is prachtig, slaapzaal ruim, een super stabiel bed met een heerlijk matras, een warme douche  en een fantastisch uitzicht! Nog een dag genieten van de Spaanse natuur! Hoewel de heimwee  naar huis er is, is er ook het verlangen om deze eenvoud en het simpele leven vast te houden. 
Heerlijk om nog een dag de rust van het platteland te ervaren. Morgen komen we aan in Santiago! Nog 16 km. We houden niet van boeken, maar ivm Hemelvaartsdag en Galicische feestdagen toch maar gedaan! Maar goed ook!  Ik zag vanmorgen dat de herberg waar we heen willen uitverkocht was bij Booking.com. Je kunt nog wel wat vinden, maar dat is 2,5 km uit de binnenstad. In de stad is 2,5 km veel! 
De route is mooi, maar steeds  meer in bewoonde wereld! 
Na een rode sterke ibroprufen pil ging de route, niet lang overigens, fantastisch! Maar na 4 uur stortte ik weer in. Bijna kruipend en ook nog fix klimmend kwamen we toch bij deze prachtige herberg! Na twee uur slapen, kom ik bij! 
Piere, een pelgrim waar we al een paar dagen mee oplopen, is een grote fan van MijnMaatjes filmpjes! Hij laat ze aan iedereen zien! Ik hoor vanuit de tuin allemaal oh’s en ah’s. De filmpjes zijn ook leuk en een mooie herinnering aan deze Camino. 
Enige nadeel is dat er geen bar is, volgens het boekje. Dus iedereen neemt iets te eten mee! Blijkt er toch een bar te zijn! Maar voor ons geen probleem! We maken zelf graag ons eten! Wat zijn we blij met onze blauwe bakken! Zeker nu we geen keukens meer hebben! Voor koffie, voor de yoghurtjes, voor pasta’s. Ideaal! Ze kunnen in de magnetron. Wat een plezier! 
Binnen in de herberg is het koud! Maar buiten in de zon heerlijk. 
We lopen nu ook tussen de 100 km lopers! Het zijn er niet veel, maar ze zijn er wel. Een echtpaar met een dochter van een jaar of 14. Ook een familie met 3 zussen en broer. En nog 4 thuis! Zo leuk om met ze in gesprek te zijn! Als het dan heel veel pelgrims zijn, dan gebeurd dat niet. En zeker nu ik wat Spaans kan! Ik kon het verhaal van de 8 broers en zussen goed volgen! 
We genieten van de zon en het gezelschap! Een heerlijke een na laatste Caminodag! 

Klik hier voor de link van de film

Geen opmerkingen:

Een reactie posten