zaterdag 13 mei 2023

La gran ciudad: De grote stad

Op het Place de Major van Ourence vieren de inwoners weekend! Toen we aankwamen waren alle terrassen vol met drinkende en etende mensen! Veelal tapas! Ziet er heerlijk uit! Wij spoeden ons naar de herberg! De belangrijkste vraag steeds; is er plek? Volop blijkt! Waar alle pelgrims zijn? Wij hebben de laatste dagen maar met een groepje van een stuk of 10 gelopen! In de herberg zijn 3 fietsers! En zoals we het nu kunnen bekijken 6 pelgrims! In een herberg met 42 bedden! 
We zagen gisteren beelden van Ronchesvalles met bussen vol Koreanen met rolkoffers! Van de week meerdere keren de herberg vol! Ze hebben honderden plekken! Alle herbergen tot Pamplona vol! 4 Dagetappen! Hoe dit moet? Vooralsnog zitten wij hier met een klein groepje! Heerlijk ontspannend lopen! 
Als wij zover zijn voor een terrasje, is de grootste groep weg! Alleen op de Major zitten nog mensen! Daar scharen wij ons dan ook maar aan! De tapas en menu del dia tijd is om! Dat kan om 21.00 uur pas weer! Of wij dan meedoen? Om 22.00 uur gaat de herberg dicht! Het is immers geen hotel!!
De eerste helft ging de route over de weg! Heel rustig en een prachtige omgeving! De tweede helft was industrie en woonwijken! Je kunt niet altijd natuurschoon  hebben!  
Het weer is geweldig! Lekker wandelweer! Camino del Norte; de hele route regen! Sevilla boven de 30 graden! De komende dagen hebben wij steeds heerlijk wandelweer! De route is nog wel een ding! Er is een herberg dicht! Dat betekent voor ons 2 keer een van 30 en 3 van 15/17! Met onze ervaring geen probleem meer, ware het niet dat de verstandskies van MijnMaatje aardig op speelt! Daar ga je hier toch niet mee naar de tandarts, want dat is werk voor de kaakchirurg. We maken maandag als vast een afspraak in Nederland! Met paracetamol en gemberthee probeert hij het probleem beheersbaar te houden! 
Mijn knie en achillespezen zijn ook nog wel dingetjes! Met ibroprufenspray en paracetamol gaat dit ook wel! Maar gewoon wel wat vervelend! Maar de laatste 5 etappes moeten lukken! We heb ben dan precies 6 weken er over gedaan! 1000 km! Maar laten we niet te vroeg juichen! Het venijn zit altijd in de staart!!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten