dinsdag 2 mei 2023

Cuco: koekoek

De koekoek omringt ons weer deze morgen! We hebben een tijd niet gehoord. Voor Salamanca horen we hem de hele dag. En nu na een dag of 7 is hij er weer! We zijn weer in een gebied met bomen. 
Een prachtige wandeling vandaag! In een dal bij een rivier tussen de rotsen. Met geweldige uitzichten. 
In alle vroegte zijn we vertrokken! Het was nog donker! In het donker lopen is niet fijn. Maar de weg was van lichte kiezels en dat hielp.  We hebben 27 km voor de boeg. Het belooft weer warm te worden! Daar merkten we in de vroege ochtend niets van. Mijn handschoenen heb ik tot 10 uur aan gehad! De ochtenden zijn heerlijk en avonden ook! Maar zo tussen 12 en 6, jongens, het is niet te harden en het is nu nog voorjaar! Vandaag troffen we een Duits meisje. Ze was begonnen in Sevilla. Maar na 5 dagen heeft ze de bus gepakt tot  Zamora. Ze kon de warmte niet meer aan.  
We hebben weer een plek in de herberg en morgen ook. Dan moeten we maar weer zien! Of het is druk of we zitten net toevallig in een grote groep! Als er meer mensen lopen dan dat er slaap plaatsen zijn, dan heb  je een probleem. 
Mensen gooien het op de Corona dat herbergen  zijn dicht gegaan. Maar er lopen meer mensen. Hier in Spanje kennen ze niet zo iets als Vrienden op de fiets! Dat betekent dat elke wandelaar in een herberg of hotel moet. 
De Camino del Norte staat te boek als de meest zware. Ik vraag het me af, welke zwaarder is. De warmte, de lange afstanden en het gezoek naar kamers, maken deze ook wel tot een heavy tocht. Spiritualiteit is hier ver te zoeken! De meeste mensen gaan voor de lichamelijke uitdaging,. De meerderheid zijn oude mannen. Die vinden een Camino dien een gewichtige zaak. Km standen, routes, het is het gesprek van de dag! En dat gesprek gaat er heftig aan toe!  Harde stemmen en snel en luid praten maakt de communicatie heel groots. 
Ik merk dat voor ons de km niet meer er toe doen. Je loopt elke dag en we zien wel. Je kunt het toch niet veranderen. Ik zag vandaag voor het eerst een Camino steen staan met daar op Santiago nog 345 km  Dat is ongeveer 15 dagen. Zijn te doen als er bedden zijn. 
We lopen nog 7/8 dagen een route die we niet kennen. Dan beginnen de laatste etappes. Die hebben vaker gedaan! Zijn ook mooi! 
Vanavond hebben we een gezamenlijke maaltijd! Altijd erg verrassend en leuk! 

Klik hier voor de link van de film







Geen opmerkingen:

Een reactie posten