woensdag 10 mei 2023

Un regalo: Een cadeau

De eerste etappe uit A Gudina! De vorige keer, 2019, regende het! We hebben toen niets van de omgeving gezien! Dat vonden we erg jammer! We waren vanmorgen ook erg teleurgesteld toen het mistig was!
Om 7 uur vertrokken we! Ik optimistisch in mijn korte broek! Na 10 minuten stonden we aan de kant van de weg. In mijn onderbroek om mijn winterlegging aan te doen en mijn buff en de handschoenen! 
Na nog een kwartier kregen we een cadeautje! De lucht trok open en een prachtige schouwspel voltrok zich voor onze ogen! Een schitterend berglandschap met prachtige brem en heide werd zichtbaar. Zo mooi! 
Ergens begint dat een meer of rivier! Nergens tekenen van menselijke aanwezigheid! Het was 20 km lang genieten! Wat een cadeau dat we dit moois konden zien! Wat een geluk hebben. De foto’s spreken voor zich! 
We komen een stuk land tegen dat verbrand is! Overal zie je dat er brede brandgangen zijn gemaakt! Het is hier droog! De handschoenen en buff konden rond 11 uur wel uit. Het dorp ziet er een stuk beter uit, dan in 2019. De oma zit nog steeds bij de potkachel in de bar! We lopen even binnen! Ik schrok van de oma, ze is heel jong! Maar duidelijk de weg kwijt! Zou het inmiddels de dochter zijn en de oude oma dood zijn?
Dat een generatie door schuift? We vragen of ze brood heeft! Dat heeft ze niet, ondanks dat er Bar Tienda op de gevel staat! In het hele dorp geen brood! Wel een bocadillo met jamón! Vanavond eten we cena in de bar en nemen ook een desayuno morgenvroeg! Alleen met een stukje paprika en partjes kaas gaan we dan weer op pad! 
Beetje vervelend dat mijn knie weer wat op speelt! 
Met een portie paracetamol red ik het net! We hoeven ook nog maar 10 dagen! Hopen dat dit goed gaat! Ik doe mijn best! 
De pelgrims lijken wat op te lossen! De herberg was gisteren niet vol! Vandaag ook niet! Morgen wordt weer een grote etappe! We zullen het zien! 
Er zijn allemaal Nederlandse mensen in de herberg en een Pools meisje. Op de valreep komt er nog een Nederlandse man binnen. Alle onder bedden zijn al bezet! Meneer mag kiezen, hij kiest mijn bed! Jammer. Natuurlijk mag er iemand op mijn bovenbed, maar de nauwe ruimte voor spullen moet je nu delen met 2. Dan is het zeker opletten geblazen! Anders beland er wel eens wat van mij in MijnMaatjes rugzak. Maar dat is niet de bedoeling met een vreemde pelgrim! 

Klik hier voor de film







Geen opmerkingen:

Een reactie posten