vrijdag 12 mei 2023

El banco: Het bankje

Op een bankje in de zon voor de herberg schrijf ik het blog van vandaag! Het is al half zeven! Ik moet denk aan de spreuk/vraag die ik kreeg van een Camino vriendin! “ Als  je een uur in een park op een bankje met iemand zou kunnen praten, wie zou dat dan zijn?” 
De hele dag heb ik over die vraag lopen broeden. Misschien mijn moeder, die we al sinds 1996 moeten missen? Maar dan zou een uur te kort zijn om bij te praten! Misschien mijn kinderen? Als het dit bankje zou zijn, mijn kinderen? Om hun deelgenoot te maken van deze prachtige pelgrimsreis? Poetin om te vragen om alstublieft de afschuwelijk oorlog te stoppen? Een fabrikant van plastic om te vragen of hij wil nadenken over hoe we de hoeveelheid afval plastic kunnen stoppen? Ondertussen gaat een hoestige kerkklok op een vaag, niet te plaatsen tijdstip!  Ik mijmer nog een tijdje door! Maar ik zou het niet weten. Voorlopig nog maar even alleen op het bankje! Waar blijft de tijd? Kom je om 14.20 uur aan en ben je om 18.30 uur nog niet aan het blog toegekomen! 
De hele middag zoet geweest met plannen van de etappen en de terugreis! We gaan niet meer naar Finesterre. Na 42/43 wandeldagen als we in Santiago zijn is het genoeg! MijnMaatje heeft last van zijn verstandskies en moet echt direct naar thuiskomst naar de tandarts! Na 6 weken tobben met spoelen en ibroprufen  is hij er klaar mee! Ik vind het prima! We hebben nog meer in het verschiet! 
De herberg gisteren van prachtig! Er was geen winkel en iedereen heeft gezocht naar wat er in de rugzak zat! Mijn een pakje soep en een pot linzen heb ik soep gekookt! MijnMaatje heeft pasta gemaakt met een salade en iemand had nog yoghurtjes en na afloop thee! Het lukte iemand om de paletkachel aan te krijgen en in een kring er om heen hebben we ons opgewarmd voor de ijzig koude nacht in deze oude herberg! Het bed was heerlijk en warm! Maar dat ik nu  goed geslapen heb? 
Vandaag zitten we in een supersonische municipal herberg! Modern en strak.  Ruim, een keuken en warme douche! We hebben eten gehaald en hebben wraps met iets erin gegeten!
Nu gaan 2 welluidende heldere klokken! 19.00 uur! 
De etappes zijn bekend en de terugreis geboekt! Nu genieten van de laatste loodjes! 
Voor vandaag nog even Spaans oefenen en dan zit de 37 ste Camino dag erop! En let op: Op het bankje in de zon met MijnMaatje!

Klik hier voor de film









Geen opmerkingen:

Een reactie posten