donderdag 11 mei 2023

Un regalo dos: een tweede cadeau

Echt een tweede cadeau vandaag! Zo’n ongelofelijk mooie wandeldag! Alle klopte!! Mooie wandeling, prachtige route, schitterend weer! Fijne pelgrims onderweg met leuke gesprekken!  Alles bij elkaar maakt dit tot een dag met een gouden randje! Onderweg in Laze belanden we weer bij een meisje dat nog steeds een bakkerij runde in een oude schuur! Ik wist het niet meer, maar toen we door het dorp liepen herkende ik het weer! De kleine takken om de oven aan te steken lagen er nog steeds! Zo mooi en je proeft dat het brood in een houtoven is gebakken! We konden wat in het Spaans met elkaar communiceren en ze was zo trots op haar brood! 
Ook zag ik een soort bibliobus. De deur was open en ik kon een praatje  maken in een mix van Engels en Spaans met de bibliothecaresse. De provincie Galicië heeft 20 van dit soort busjes rijden! Om mensen aan het lezen te krijgen of te houden! Door mijn paar woorden Spaans heb je zoveel meer contact! Zo ontzettend leuk! 
Vervolgens belanden we in de middel of knowhere in een prachtige authentieke herberg! In 2019 waren wij er ook! Helaas konden wij er toen niet slapen en moesten we nog 7 km door! Je kon je naam op een schelp zetten en deze werd dan opgehangen! De herbergier is er niet aan toe gekomen om hem op te hangen. Maar hij had ze in strengen geregen en we zagen de streng van 2019 liggen we vonden hem zo! 
Nu slapen we er wel en ook dit is een ervaring! Schoon is anders, maar het is een geweldige plek! Een oud Spaans dorp! Een paar goede huizen en verder allemaal bouwvallen!  De muziek van een Spaanse Dire Street klotst hier tegen de muren! De zon schijnt en ik koester me in de zon! 
Wat een Camino! Wat als de Camino niet op mijn pad was gekomen? Wat een geluk! Zuslief vroeg me om een nummer van Stef Bos over Lot, een bijbels figuur die vertrekken moest en niet mocht omkijken! Deed je dat wel dan veranderde je in een zoutpilaar! 
Ik heb het nummer grijs gedraaid!  Maar wat heeft het vertrekken me veel gebracht! Op deze prachtige dag kijk ik ook dankbaarheid terug naar toen! Goed dat ik dat toen niet deed, anders was ik misschien ook veranderd in een geestelijke zoutpilaar! 
Maar het eerste couplet is weer van toepassing! We laten ons werk los! We weten niet wat de toekomst ons brengt! Maar we staan open voor nieuwe dingen en wat een kansen worden ons in de schoot geworpen! 

Ik sta op de grens
Van vroeger en later
Voor mij een ruimte
Die ik nog niet ken
Achter mij alles
Wat ik achter moet laten
Ik sta hier met niets meer
Dan alleen wie ik ben

Stef Bos






Geen opmerkingen:

Een reactie posten