vrijdag 3 mei 2024

Dag 29 Camino del Norte Muros de Nalón

Er waren nog wat losse eindjes van de blog van gisteren. Laat ik beginnen met het wazige grijze verleden. We weten eigenlijk niets meer of niet zoveel meer van 2016! Handig, want dan kan je de Camino meerdere keren doen. Je onthoud het immers toch niet. Ergens popt op dat we dit stukje helemaal niet gelopen hebben. We hebben toen de bus genomen van Villaviciosa via Gijón naar  Soto de Luna. We hadden niet voor alle dagen tijd! De etappe is aardig, maar niet geweldig. Het eerste stuk door de stad Avilés is prachtig! Wat is het een mooie stad! De herberg stond in een oude arbeiderswijk, maar als je bij het stadscentrum komt zie je de oude glorie! Er is een Niemeijer museum. Heel modern en strak. Een bijzondere naam voor Spanje. Komt misschien nog voort uit de VOC tijd. Niemeijer was een Braziliaan die investeerde in een Avilés, maar de naam komt ook voor in Nederland. Van koffie dacht ik. 

Verder trekt de route door een eucalyptusbos dat ze aan het kappen zijn. De modder is vreselijk en je moet goed bij de les zijn om staande te blijven. 

Doordat het nat is blijft de geur zo hangen! Lekker! Maar het is een vreselijk situatie. 

Rond 14:00 uur zijn we bij de herberg, maar we mogen er in! We moeten wacht tot 15:00 uur. De herberg is prachtig, fris schoon en mooi. Maar wel een lastig concept! Het is ook een bar restaurant. Je kunt er eten, maar als pelgrim mag je er ook koken.  Dat loopt raar door elkaar! Het diner moet gepland worden! Ze verwacht ook gasten uit het dorp! Ik heb er een paar gezien, maar het is voor een pelgrim gewoon te duur! Een broodje hamburger voor 12 euro! Dat staat niet in verhouding tot een menu del dia voor dezelfde prijs! 

Wij hadden nog wraps over van gisteren. Met vulling van kikkererwten, paprika  en sla ook erg lekker! Ik zag geen van de pelgrims een gerecht bestellen! 

Wij aten weer onze vertrouwde yoghurtjes en hebben ook al de bakken gevuld voor morgen onderweg! Met brood, komt dat vast wel goed! 

Aan de spreuken nog niet toe gekomen! Dat komt morgen. 










Geen opmerkingen:

Een reactie posten