vrijdag 3 mei 2024

Dag 30 Camino del Norte Soto de Luiña

Al dertig dagen onderweg! Wat een tijd! De dagen rijgen zich aan een! Heerlijke dagen! Gisteren zei iemand die ook al dagen onderweg is “Op de filmpjes zie je alleen de leuke dingen van de Camino. Niet alle troep of gedoe! Als ik dit van te voren had geweten, dan weet ik niet of ik wel was gegaan!” MijnMaatje bedacht zich vandaag niet en een een goede opletter ziet in zijn film van de dag de  modderpoelen en gladde stenen van het afdalen. 
Tja, wat zeg ik daar op? De zon schijnt niet altijd. Elke medaille heeft een keerzijde. Maar het maakt mij niks uit! Hoewel ik het wel een beetje heb gehad met de kou, vieze afvoerputjes en vaatdoekjes die ik niet durf aan te raken! Maar ik geniet met volle teugen! Ondanks ook mijn ribbenkast! Ik schrok een beetje toen ik van iemand terug kreeg op mijn blog, dat de pijntjes de overhand hebben!  Nu is dat ook wel zo! Maar met knie en Achilles gaat het goed! Gekneusde enkel is uit het tape, maar mijn ribbenkast is zeer pijnlijk! Ik heb 10 dagen geleden mijn onderste rib links weer gekneusd! Overdag met het lopen gaat het, maar slapen is een ding! Paracetamol helpt niet zo goed, maar met ibroprufen kom ik de dag wel door, excuus de nacht wel door!  Een stapelbed is bijna een papegaai. Ik kan me aan het bovenbed optrekken en ontzie zo mijn buikspieren. Gelukkig hoef ik niet te hoesten, zoals onze Italiaans vriend van het witte onderbroekje. 
Desalniettemin blijf ik genieten!  Ik heb geen luisterboek nodig onderweg, een aardige pelgrims zoals Eva is erg leuk! De Slowaakse mevrouw die mij allerlei Camino tips geeft vind ik wat minder! Meestal hebben we geluk met de regen! Gisteren waren we net binnen en vandaag ook weer! 
Ik was voorbereid op een dagje kou en vieze afvoerputjes, toen MijnMaatje bij binnenkomst van het dorp zei, toen een medepelgrim zei dat hij afsloeg naar een hotel: “ In plaats van bloemen krijg je vandaag een hotel! “ We zijn vandaag 39 jaar getrouwd ( en geen 49, zoals mijn Zuslief zei! ) en kennen elkaar precies 50 jaar en hebben 44 jaar een relatie! Waar blijft de tijd. 
En zo stonden we 2 minuten later in te checken! Een heerlijk cadeautje! Witte lakens en een handdoek!  Geweldig! Even wat kanttekeningen! Het hotel is 1 euro goedkoper dan het hostel van gisteren. Dus zo groot is deze uitspatting niet. De aankleding van het hotel is zeer gedateerd! Maar geen stuiterend soepbord als bed, maar heerlijke stevige bedden! Een hete douche en een kacheltje! Als we de kachel aandoen slaan na een uur de stoppen eruit! Maar MijnMaatje weet waar de stoppen kast zit en zet de handel weer aan!  Als een prinses zit ik onder de deken op het schone heerlijke bed ! Met een theetje naast me! Bij te komen van het menu del dia! We beginnen het te snappen! Spanjaarden eten ‘‘s middags warm!  Dat hebben wij nu ook gedaan! Menu om 21:00 uur is gewoon niets voor ons. Te laat en je slaapt met een volle maag! Met een paraplu uit de bak van de gevonden voorwerpen rennen we naar een restaurant! We genieten de het menu( linzensoep en een kippenpoot)  en nemen een lekker taartje als postre ipv gezonde yoghurt zonder suiker! De rest van de middag in het warme restaurant gebruiken we om de route eens goed te bekijken. We hebben 2 dagen over en maken nu gewoon kleine etappes. We plannen de komende dagen tot Dochterlief komt! We boeken een hotel voor ons drieën voor de eerste nacht en boeken een herberg met 3 plaatsen voor de 2 nacht!  
Afgezien van allerlei lichamelijke malheur, de regen, de glibberige paden en het vinden van herbergen, vind IK het nog steeds leuk en hoef nog niet naar huis! 
Het is net als in een huwelijk, het is echt niet alle dagen rozengeur en maneschijn, maar als de wil er is om er iets van te willen maken, dan komt het wel goed! 
“ Hoe meer liefde jij de wereld inbrengt, hoe liefdevoller jouw wereld wordt! “ was de spreuk van Diaan gisteren. ik zal met liefde voor MijnMaatje een lekker broodje klaar maken! Heeft hij wel verdiend na het heerlijke theetje en de bloemen in de vorm van een hotel! 🌹💐💐❤️😘







Geen opmerkingen:

Een reactie posten