zondag 26 mei 2024

Dag 52 Camino del Norte Livre

 Hoewel we de ochtend droog en met zon begonnen, regent het nu weer! Gelukkig alleen maar de laatste 30 minuten van de tocht! We lazen net ergens dat het de natste meimaand is sinds 1901! Stond niet bij of het Galicië betrof of heel Spanje! Maar het was inderdaad wel een heavy ding, de regen deze Camino. Een oude Camino bekende dook hier in deze herberg weer op! Zijn Compaan is ziek, heeft longontsteking! Hij hoestte vreselijk. Ik had er zelf wel eens moeite mee dat we in de buurt van hem moesten slapen! Je weet immers niet wat mensen onder de leden hebben. Maar deze man snurkt zo vreselijk! Ook nu doet hij een middag dutje en ronkt erover terwijl ik het blog schrijf. 

Dat belooft wat vannacht! MijnMaatje heeft al zo’n moeilijk nacht achter de rug! We hebben het nog nooit eerder meegemaakt, maar onze bedden stonden in de buurt van de douches en een aantal meisjes heeft tot 24:00 uur in de douche staan kletsen en hun haren staan föhnen! Vreselijk! Föhnen waarom? Even zweten of miezerig regen en je haar zit toch niet meer! Ik ben er nog heen gelopen en heb boos gekeken, maar ze waren met hun zessen en zagen me niet eens staan! Ik ben wel in slaap gevallen, maar schijn me samen met Dochterlief aardig te hebben misdragen door ook allebei flink gestaag te snurken! MijnMaatje is er klaar mee! Nu heeft hij vannacht 3 snurkers om zich heen! De spreuk die onze Camino vriendin niet zo toepasselijk vindt, komt voor MijnMaatje goed van pas! 

Het was een korte etappe. In tegenstelling tot 8 jaar geleden was er nu een heel leuk barretje. Ik kwam aan de praat met de vrouw van de bar! Ze hebben hier altijd gewoond en kijken en varkens gehad! De Camino loopt over het erf heen! De varkens en kippen hebben ze ingeruild voor een bar! Prachtig een gemaakt! Ze maakt haar cake zelf! Zelden zo lekker geproefd! We nemen met z’n drieën een stuk! De stukken zijn vaak inmens! 

In het Spaans beschrijft ze het recept en ik kan het volgen! Zo leuk! Op deze wijze blijft dit gedeelte van Spanje bewoond. Mits met wat meer aandacht voor duurzaamheid een goede bedrijfstak. Aan de andere kant, al die Amerikanen die voor 10 dagen wandelen even over komen met het vliegtuig?

De 30 km naar Finestere vonden we wat lang. Daarom hebben we hem geknipt. Vandaar dat we een tussen stop hebben in Lires! In de albergue van een luxe hotel! De herberg is supernetjes. Goede bedden! Met een douche waar je eerst een studie van moet maken hoe die werkt. Je kunt er niet koken. Zelfs geen waterkoker voor een kop thee of koffie! 

Eten is op zich geen probleem. Maar we willen geen vlees en vis en geen friet. Dan is het menu karig! 

We hopen dat de regen rond een uur of half vijf over is en dat we dan naar het strand kunnen! 

Inderdaad, het wordt een zonnige avond en we lopen nog even maar het strand! Het is er prachtig! Mooie vergezichten! We zien ook een visfarm. We kunnen er niet bij komen, maar zien wel de vijvers en netten! Twee rivieren monden hier uit. Het is echt schitterend! Er zijn veel meer overnachtingspkekken dan in onze boekjes staan! In de hal toen we aankwamen stonden wel 20 koffers! We krijgen de indrukken via een bureau hier een georganiseerde reis langs komt! De voertaal lijkt Frans/Amerikaans. Morgen nemen we weer een stuk van de Camino dos Paros ( vuurtorens). Het is onze laatste wandeldag! Jammer, maar aan alles komt een eind! 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten